Menedzserpalánta lettem

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagy Viktória tudósítása a YOU.PA programról

Március 11-15. között került megrendezésre Bonnban a YOU.PA program első moduljának záró szemináriuma. De mi is tulajdonképpen a YOU.PA? A YOU.PA (Young Potentials Academy) az Otto Benecke Alapítvány képző- és támogatóprogramja a német kisebbséghez tartozó közép- és kelet-európai fiataloknak. A képzés három modulból áll, ennek folyamán a résztvevők módszertani és elméleti ismereteket kapnak az ifjúsági és képzési tevékenységekkel kapcsolatban. A résztvevők a különböző modulok során ifjúsági vezetői, docensi és képzési menedzseri minősítésű tanúsítványokat szereznek.

DSC_0319_2

A záró szemináriumot az Otto Benecke Alapítvány 50. születésnapjával kötötték össze, így március 12-én részt vehettünk a 20. migrációs fórum című konferencián, ahol betekintést nyerhettünk az alapítvány életébe.

A következő napon Anja Küppersbusch tartott workshopot konfliktuskezelés témában. Ez a nap nagyon hasznos volt számunkra, mert ugyan a leckék során már találkoztunk ezzel a témakörrel, de gyakorlatban nehezebb kezelni az ilyen kérdéseket. Ehhez kaptunk segítséget Anjától játékok és tesztek segítségével. Napközben beszélgetéseket folytattunk a trénerekkel, amelyek során megtudhattuk, hogyan teljesítettünk az első modul folyamán.

IMG_1584

Szombaton mindenki nagyon izgatott volt már, hiszen ekkor következett a szeminárium lezárása, a vizsga. Ez egy prezentációból állt, amelyet már korábban el kellett készítenünk és most előadnunk. A címe így hangzott: Fejlesztési projektem a YOU.PA program keretein belül. Minden résztvevő 8-10 perccel gazdálkodhatott annak a projektötletnek a bemutatására, amelyet a következő modulban meg szeretne valósítani. Ezekben a percekben kellett megmutatnunk, hogy mi mindent tanultunk a YOU.PA-val és melyek azok a témakörök, amelyek megmozgattak bennünket. Saját projektötletem a Saarer Tanzgruppével való közreműködésen alapul, amelybe beletartozik egy nyelvi kurzus és több workshop a közösségi munkával kapcsolatban.

Román, lengyel, magyar és szlovák fiatalok lettek március 14-én ifjúsági vezetők. Ezzel a képesítéssel igazán sokat tehetnek majd a különböző országokban a német nemzetiségért, mindenek előtt közösségi életének előmozdításáért.

DSC_0589_2

Az első modulnak már vége, de ezzel egy időben meg is kezdődött a második: következő állomásunk júniusban a lengyelországi Krakkó, a gyakorlati szeminárium.

Nagy Viktória

A YOU.PA Facebook-oldala >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo