A népviselet napja

Forrás: Zentrum

A Zentrum meghirdeti az első TrachtTag-ot!

Csatlakozz az eseményhez a Facebook oldalunkon >>>

Az ötlet
„Múltunk a jelenben, egy nap népviseletben” címmel Hrágyel Dóra magánkezdeményezést indított a Facebookon. Ezt az ötletet szeretné támogatni a Zentrum, és arra buzdítjuk a magyarországi németeket, hogy vegyenek részt benne.

A TrachtTag napja: április 24. Teremtsünk új hagyományt a hagyományaink ápolásával.

TrachtTag

Hogyan vehetsz részt?
Nincs más dolgod, mint kiválasztani egy ruhadarabot, vagy kiegészítőt és a hétköznapi ruháddal összekombinálva egész nap, vagy egy napszakban hordani.
Így szeretnénk közelebb hozni elődeink életét a sajátunkéhoz, emlékezni rájuk és mindarra, amit a szívünkben őrzünk róluk.

Ne lepődj meg, ha valaki megkérdezi, miért van rajtad egy kendő vagy egy kalap! Inkább készülj fel, kérdezd meg szüleidet, nagyszüleidet, hogy tudj válaszolni. Fontos, hogy értsd és mások is értsék, mit ünnepelünk azon napon, és mi az, amit a többin sem feledünk.

Mit szeretnénk kérni?
Mindössze annyit kérünk, ha készül egy jól sikerült fotó, vagy rövid videó arról, ahogyan összekombinálod a ruhadarabjaidat, oszd meg velünk, hogy közzétehessük!

A Zentrum a sajtóanyagot eljuttatja minden magyarországi német médiumnak és a fejleményekről beszámolunk az oldalainkon.

Csatlakozz az eseményhez a Facebook oldalunkon >>>

Ünnepeljünk együtt április 24-én, mindenkinek kellemes TrachtTag-ot!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo