Rövid látogatásra érkezett Sopronba a Bundestag CDU-CSU frakciójának küldöttsége

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A német Bundestag CDU-CSU frakciójának néhány tagú küldöttsége április 14-én rövid tájékozódó látogatásra érkezett Sopronba. Klaus Brähmig (MdB) az Elűzöttek, Kitelepítettek és Német Kisebbségek Csoportjának elnöke, Ute Bertram (MdB), annak tagja, és Dr. Alexander Vollmert, a csoport referense a soproni német önkormányzat székhelyén tájékozódott a német népcsoport régióbeli helyzetéről.

IMG_6401

Magyarországi német részről Wild Róbert, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata nyugat-magyarországi regionális irodájának vezetője, Taschner Tamás, a régió képviselője az MNOÖ közgyűlésében, Palkovits János, a Győr-Moson-Sopron megyei Német Önkormányzat elnöke, Krisch Magdolna, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat valamint a Sopron és Környéke Német Kultúrklub Egyesület elnöke illetve Dr. Krisch András, a soproni NNÖ képviselője vett részt a megbeszélésen.

IMG_6393

Dr. Krisch a soproni és környékbeli németség történetének legfontosabb momentumait bemutató áttekintése után részletesen foglalkoztak Klaus Brähmig kérdésével, hogy mi a helyzet most és mik a nehézségek. A résztvevők örültek a német vendégek őszinte érdeklődésének és közvetlenségének, és nyíltan vázolták az előttük álló feladatokat és problémákat (mint például a tervezett fertőrákosi és soproni iskolaátvételek). Utaltak az ehhez hasonló hivatalos látogatások és megbeszélések különleges fontosságára, mivel ezek erősítik a német népcsoport testületeit és felértékelik azok munkáját. Az utóbbi két évtizedben nagy mértékben megritkultak a magyarországi németségre összpontosító németországi látogatások, viszont ezek a fenti okok miatt igen fontosak. Épp ezért nagyra értékelendők az ilyen régóta várt látogatásokat.

IMG_6398

A nyílt megbeszélést rövid körséta követte Sopron Fő térén, ezután megtekintették a Páneurópai Piknik Emlékparkot, amelyet követően a küldöttség továbbutazott Pozsonyba.

rw -
Ford. Mayer István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo