Steckl Mátyás az I. világháborúban

Forrás: Bibliothek.hu
Rendszeresen megjelenő könyvajánlónkért:
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A történelmet általában felülnézetből szemléljük. Jobban ismerjük a hadvezérek vagy államfők tetteit, pedig az egyszerű emberek szintje sokszor még érdekesebb. Ezt a most bemutatott kötetet Selymesi Ferenc nagyapja emlékére állította össze. A mű személyes emlékek alapján dokumentálja az I. világháború eseményeit.

steckl360

Steckl Mátyás 1885-ben született Pilisvörösváron. Háromgyerekes apaként kellett bevonulnia a világháború kitörésekor. Bár a háborút túlélte, de az ott szerzett betegség megrövidítette életét. A kötetben katonafotói és tábori képeslapjai ill. az utóbbiakra küldött válaszok kaptak helyet színes fotókon.

A képeslapok nyelve részben német, részben magyar, a németül írottak magyar fordításban is szerepelnek a kötetben. A képek a család magánéletéről és a hadműveletek útjáról egyaránt tanúskodnak.

A kötetet Steckl Mátyás utódai részére állították össze, de tanulságos mindenki számára, aki kézbe veszi. Mindazoknak ajánljuk, akiket érdekel a 20. század történelme.

Steckl Mátyás (1885. márczius 12.-1939. december 9.) az I. világháborúban
kézirat
43 o.: ill.
Nyelv: magyar

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo