A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség projektjeiről

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az 1919. december 16-án alapított Német Hadisírgondozó Népi Szövetség humanitárius szervezet. A német szövetségi kormány megbízásából azon munkálkodik, hogy a német háborús elesettek külföldön található sírjait felkutassa, megőrizze és gondozza.

70 évvel a második világháború vége után a Népi Szövetség a „Halott hozzátartozóit keresi” („Toter sucht Angehörigen”) akcióval fordul a széles nyilvánossághoz.

Markus Meckel, a Népi Szövetség elnöke az akció berlini nyitánya kapcsán elmondta, hogy minél több sors feltárására és családok újbóli összehozására törekszenek. Pillanatnyilag több mint ötmillió háborús elesett szerepel a Népi Szövetség adatbázisában. Hozzátartozókat ugyanakkor mindössze az esetek mintegy tíz százalékában sikerült felkutatniuk, mert sokak életkörülményei megváltoztak az évek során. Ezért teszi közzé a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség a felhívást: aki még keres – legyen szíves jelentkezni.

Kapcsolatfelvételi lehetőségek:
Aki hozzátartóját keresi, a következő csatornákon veheti fel a kapcsolatot a Népi Szövetséggel:
Internet: www.graebersuche-online.de (itt 4,7 millió rekord hozzáférhető)
E-mail: graebersuche(at)volksbund.de
Tel: +49 561 7009 360

A sajtóközlemény teljes szövege és további információk >>>

A Young Citizens Danube Network és a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség 2015-ben két kéthetes tábort szervez fiataloknak. Egyet a 16-22 éves korcsoportba tartozóknak és egyet 12-15 év közötti gyerekeknek.

A 2015. július 26. és augusztus 8. közötti projekttábor során a fiatalok ill. fiatal felnőttek Magyarországgal és történelmével foglalkozhatnak. A tervekben szerepel a budapesti zsidó miliő felfedezése múzeumlátogatásokkal és a zsidó negyed megismerésével. A programban szerepel egy néhány napos utazás a Balaton mellé, Veszprém városába, ahol a résztvevők könnyű gondozómunkát végeznek a háborús áldozatok sírjainál.
Szállás: a Schiller Gimnázium kollégiuma (Pilisvörösvár)

További információk és jelentkezési lap >>>

28-29_AndrassyEgyetem-Hadisirok-3-1024x768

A gyermekeket 2015. augusztus 9. és 13. között egy háromnemzetiségű, német-orosz-magyar táborba várják Budapestre. A „Dolgozz a békéért” mottó jegyében közösen könnyű gondozómunkát végeznek a budaörsi háborús síroknál, emellett különböző szabadidős programokban ismerkednek meg Budapesttel. Ezeken túl szerepelnek a tervekben remek kirándulások és kalandos túrák Magyarország tájain, balatoni fürdés és a Duna menti sváb szokások megismerése.
Szállás: a Schiller Gimnázium kollégiuma (Pilisvörösvár)

További információk és jelentkezési lap >>>

Mindkét esetben 2015. május 31. a jelentkezési határidő.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo