Sikeres volt a nemzetiségi nap Pakson

Forrás: Német Nemzetiségi Önkormányzat Paks

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Idén is megtelt a paksi Sárgödör téri sörsátor az immáron tizenhetedik alkalommal megrendezett Német Nemzetiségi Napon. A rendezvény hangulata kitűnő volt, remek programok fogadták a megjelent közönséget.

nnemzetisegi-133 (1)

A műsort a Roger Schilling Zenekar lenyűgöző zenéje kísérte. Ezúttal is felléphettek a paksi általános iskolák német nemzetiségi osztályainak tanulói, sőt, előttük – a rendezvény története során első ízben – egy német nemzetiségi óvodai csoport is színpadra lépett. A „Stimmungsparade” során a hímesházi Millich Familia társulata kiváló produkciókkal szórakoztatta a közönséget: a színpadon jobbnál jobb énekesek, zenészek, táncosok adták elő színvonalas számaikat. Az utánuk következő Paksi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja legújabb táncait mutatta be, nagy tetszést aratva.

nnemzetisegi-136

A Roger Schilling Zenekar második fellépésének szünetében adták át az Arany Rozmaring Díjat, melyet ebben az évben Horváthné Miszlai Katalin vehetett át. Pedagógusként sokat tett a német nemzetiségi kultúra ápolásáért: német nyelvet tanított, szakköröket tartott, részt vett iskolai tanulmányi versenyek, műsorok szervezésében, felkészítette diákjait különböző megmérettetésekre. Dunakömlődi és németkéri sváb népszokások c. szakdolgozata könyvként is megjelent.

A díjátadó után került sor a Sramlikings fellépésére, végül a napot fergeteges sváb bál zárta a palotabozsoki Diamant Kapelle közreműkődésével.

Videó: TelePaks

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo