25 éves a Budapesti Német Iskola

Forrás: Deutsche Botschaft Budapest

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2015. május 29-én ünnepelte a Budapesti Német Iskola fennállásának 25. évfordulóját. Ez az iskola a régió legrégebbi, elismert külföldi német iskolája, kb. olyan idős, mint a közép-kelet-európai országok fiatal demokráciái.

SAMSUNG CSC

Az iskola vezérelve – „Két ország – egy iskola – Európa közepén” – visszatükröződik a találkozásokra lehetőséget nyújtó oktatási intézmény egyértelmű hitvallásában. A Budapesti Német Iskola 25 éve kínál német és magyar tanulóknak egymás közötti kulturális és nyelvi cserét. A másik ország nyelvének elsajátítása mellett a tanulók fontos interkulturális kompetenciákat is megszereznek. A Német Iskola fontos híd a német-magyar kapcsolatokban. Az ünnepségek keretében két, a jövőbe mutató megállapodás megkötésére került sor.

SAMSUNG CSC

Németország 1,4 millió euróval részarányosan finanszírozza az általános iskola és a menza új épületének felépítését. A budapesti Goethe Intézettel is megállapodást kötött a Német Iskola a német nyelv oktatásminőségének biztosítására a magyar általános iskolai területen.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo