Az év pedagógusát díjazták Szekszárdon

Forrás: teol.hu

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

SZEKSZÁRD| Harminckét intézmény közel ezer dolgozóját köszöntötte személyesen az elmúlt héten a Pedagógus nap alkalmából Ács Rezső.

Klézli Jánosné kapta idén a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat által alapított „Az Év Pedagógusa Szekszárd” kitüntetést. A díjat előző pénteken vehette át a Wunderland óvodában rendezett ünnepségen. Az óvónő méltatásában dr. Józan-Jilling Mihály, a nemzetiségi önkormányzat elnöke kiemelte, hogy Klézli Jánosné negyven éven át tartó óvodapedagógia pályafutása során végig pozitív életpéldát jelentett a gyerekek, a szülők, a kollégák és az leendő óvónők számára. Munkáját becsület, tisztelet, szeretet és segítőkészség jellemzi, életében meghatározó a keresztény értékrend. Szülőfalujában, Szakadáton dalokat, mondókákat gyűjtött, megőrizte és továbbadta a németség hagyományait.

256501_klezli_janosne_MD_0005

– Óvónői pályafutásom nyugtázása, megkoronázása ez az elismerés – mondta a díjazott. Hozzátette: úgy érzi, legjobb tehetsége szerint végezte a munkáját, amelyet – bár nem várta – a kitüntetéssel értékeltek. Kollégáitól, a Wunderland óvoda többi dolgozójától is búcsúzott az ünnepségen, ugyanis Klézli Jánosné nyugdíjba vonul. A díjátadót követően a gyerekek adtak német nyelvű műsort.

Az év pedagógusának járó díjjal – erkölcsileg és anyagilag – 2007 óta ismeri el a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat azt, aki kiemelkedő munkát végez a német nemzetiségi oktatás terén.

Az ünnepséget részint a pedagógusnaphoz időzítették, amelyet más intézményekben, más településeken is megtartottak.

Ács Rezső, a megyeszékhely polgármestere a bölcsődétől a középiskoláig végiglátogatta a megyeszékhely nevelési-oktatási intézményeit. Pénteken kora délelőtt a Babits általános iskolában üdvözölte az ott dolgozókat.

Mint beszédében elhangzott, személyesen szerette volna megköszönni azt a munkát, amelyet a szekszárdi gyermekekért végeznek. Bár az önkormányzat már csak működtetője az intézményeknek, lehetőségei szerint minden technikai feltételt igyekszik megadni, amelyre szükség van. Annál is inkább, mert a városban élő gyermekek az itteni oktatási-nevelési rendszerbe kerülve kapják meg mindazt a tudást, szerzik meg mindazt az ismeretet, amely alkalmassá teszi őket a későbbiekben arra, hogy bárkivel felvegyék a versenyt. Külön kiemelte a hátrányos helyzetű gyerekek esetében a pedagógusok áldozatos munkáját, akik nem ritkán egyfajta pótszülői szerepet is ellátnak. Az általános- és középiskolás diákok sikerei – például a különböző tanulmányi versenyeken – pedig azt mutatják, hogy kiváló szakmai munka folyik az intézményekben, amelyért a tanítókat, tanárokat illeti az elismerést.

256502_iskolabor_MD_0006

A polgármester beszédében a pedagógus életpálya modellt is megemlítette, mint egy olyan pozitív folyamat részét, amelynek célja a bérek megfelelő szintre hozása.

A Babits iskolát illetően ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy a tornaterem régóta esedékes felújítása érdekében a város folyamatosan keresi azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek megteremthetik az ehhez szükséges forrást.

Az ünnepség végén a polgármester mindenkinek átadta a város ajándékát: a Mészáros Pince Cabernet Sauvignon és Franc Cuvée borát.

Venter M.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo