Blickpunkt-kiállítás nyílt Hartán

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 2008-ban indította országos online fotópályázatát, a Blickpunkt – Képek versenyét. Az azóta lebonyolított versenyekre összesen több mint 2 200 képet neveztek a résztvevők fotó, archív kép és képeslap kategóriában. A verseny minden évben kiállítással és díjátadóval zárul a budapesti Műcsarnokban.A legszebb és legjobb alkotásokból évente összeállított vándorkiállítás 2009 óta járja nagy sikerrel az országot. Így érkezett el a tárlat május végén Hartára is.

Zentrum dt

A hivatalos megnyitóra 2015. május 24-én, az I. Hartai Hagyományok és Ízek Fesztiválja keretében, a a hartai Hajósmúzeumban került sor, melyen a köszöntő beszédet Iván Andrea, a Hartai Hagyományőrző Kulturális Egyesület elnöke tartotta.

Személy szerint nagyon örülök, hogy a Képek versenye anyaga eljutott Hartára is, mert az utolsó versenyre kifejezetten sok falunkkal kapcsolatos kép érkezett be, illetve annak is, hogy a megnyitón német és francia vendégeink is részt vettek, akik a kiállítás hírét és az alkotások mondanivalóját tovább tudják vinni ismerőseik, barátjaik és családjuk körébe. Külön öröm számomra, hogy aktívan részt vehettem a szervezőmunkában és a a megnyitó lebonyolításában is, hiszen fotóimmal már éve óta részt veszek ezen a magyarországi német fotóversenyen.

DSC_0003_csk

Büszke vagyok, hogy vannak akiknek fontos még a hagyományok őrzése, a régi emlékek felelevenítése és őseiket nem feledik.


A Blickpunkt-kiállítás június 28-ig látogatható Busa Mónika „Újra felfedezett hartai bútor” c. kiállításával párhuzamosan. A megtekintéshez előzetes egyeztetés szükséges. (Érdeklődés, időpont-egyeztetés: Grőb Gyuláné +36-30/849-6326)

Csordás Krisztina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo