Ellentétek bábjátéka

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ törekszik arra, hogy a legfiatalabb közönséget is megszólítsa, és meghívja a Magyarországi Németek Házába. Épp ezért immár harmadik alkalommal szervezett bábelőadást a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozata keretében.

IMGP6187

- A Fekete-fehér, igen-nem középpontjában ellentétpárok állnak, mint például: ez ízlik, ez pedig nem, valami nagy, más pedig kicsi. Ellentétek, amelyek a gyerekeket foglalkoztatják – mondta Papp Melinda, a darab rendezője, aki személyesen is jelen volt a budapesti előadáson.

A történet Tóth Krisztina bábszínésznő ötlete alapján született meg, aki már a korábbi alkalmakkor is elvarázsolta a gyerekeket a Németek Házában. A darabot Papp Melindával közösen valósították meg. A két művésznő rendszeresen dolgozik együtt. Már több kétnyelvű eladást állítottak színpadra, mint például a népszerű Süssünk, süssünk valamit! címűt.

IMGP6222

- Az a tapasztalatunk, hogy komoly igény van a német-magyar darabokra – mesélte Tóth Krisztina. – Éppen ezért újra és újra elgondolkozunk azon, hogy mit mutathatnánk be a gyerekeknek. Fantasztikus, ahogy mindkét nyelven értik a történeteket.

A bábszínésznő a Fekete-fehér, igen-nem során is nagyon ügyesen váltogatta a nyelveket, a gyerekek kacagtak, csodálkoztak, tapsoltak, és még a felnőttek is jól szórakoztak. A tengerparton játszódó nyári történetben két gyerek, Flóra és Flórián találkozik Zelda kisasszony napközijében, ahol egy napot együtt töltenek. Hogy mindez még érdekesebb és színesebb legyen, a művésznőhöz Starzynsky Zsolt is csatlakozott, aki zenével kísérte az előadást, valamint a muzsikus TresJoli szerepében segített vigyázni a gyerekekre a forró nyári napon.

IMGP6248

A darab végén kicsi és nagy együtt dalolt, majd a gyerekek a színpadra rohantak, hogy közelebbről is megnézzék a bábokat és kellékeket.

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo