Születésnap, torta és ünnepély a Vörösmartyban



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

60 év telt el. No nem a Vörösmarty Iskola alapítása óta, csak amióta a költő nevét felvette a bonyhádi intézmény.

11169555_1083669551648969_7602197875203108739_o

Az iskola kedves kötelességének tekinti, hogy megismertesse diákjaival névadója életművét, valamint tudatosítsa bennük, hogy Vörösmarty legendás munkabírású, emberséges, szerény költő volt, aki példa lehet mindenki számára.

Ünnepéllyel, műsorral, meg persze lufival, tortával és nagy öleléssel ünnepeltek az iskola jelenlegi diákjai és tanárai, egykori igazgatói, pedagógusai és tanulói. Hármas kiállításmegnyitó, versek, tánc és beszédek. Ez volt a terv az ünnepélyre. Meg is valósult. De mindez olyan szeretettel és humorral – mégis meghatóan – lett tálalva Bajor Laci bácsinak hála, hogy biztosan örök emlék marad mindenki számára, akinek szerencséje volt részt venni az ünnepségen. Bajor László 19 évig igazgatta az iskolát, de azt a mai napig szíve legmélyéről szereti. Ünnepi beszédében bevallotta, hogy örökké Vörösmartys marad.

Születésnap Geburtstag 60 in der SChule

Fényképekből és relikviákból összeállított kiállítás készült az elmúlt 60 évről, tárlat az iskola rajszakköröseinek munkáiból és június 15-ig vendégül láthatjuk a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ által évente megszervezésre kerülő Blickpunkt – Képek versenye alkotásaiból összeállított kiállítást is. Fekete Gyöngyi tanárnő megajándékozta az iskolát saját készítésű Vörösmarty-portréval, de készült erre az alkalomra póló és boroscímke is.

Torta és sütemény is került az asztalra, ahogyan az egy születésnaphoz illik, így ezen a napon senki nem távozott üres gyomorral. Mindezért köszönet a szülői munkaközösségnek, a sok lelkes szülőnek, nagyszülőnek és tanárnak egyaránt. A diákok élőképet alkotva létrehoztak az udvaron egy óriási 60-as számot. Szerették volna körbeölelni az iskolát is egy élőlánccal, de arra már a tartósan zuhogó eső miatt nem volt lehetőség. (Bár ami késik, nem múlik!)

11258226_1083671221648802_8932969418790539647_n

Az ünnepség szép volt, méltó az elmúlt 60 évhez és reméljük még sok kerek évfordulót él meg az iskola.

Glöckner Éva

Fotógaléria >>>

A jubileumi ünnepségről az Unser Bildschirm is beszámolt 2015. június 2-i adásában:

Videó: nava.hu

Ajánlott hírek

Bővült a Magyarországi Német Pedagógia és Módszertani Központ (UMZ) csapataBővült a Magyarországi Német Pedagógia és Módszertani Központ (UMZ) csapata



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni? Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát Bemutatkoznak az UMZ új munkatársai A Magyarországi Német Pedagógiai és Módszertani Központ (UMZ, korábban UDPI) feladata pedagógus-továbbképzések, valamint