Filmező tanárok

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Harmadik alkalommal került sor a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ Film, mint oktatási projekt. Az ötlettől a kész filmig című kurzusára. A tanfolyam a Goethe Intézet által szervezett nyári továbbképzések keretében valósult meg, és július 6. és 11. között zajlott Pécsett a Koch Valéria Iskolaközpontban. 

IMGP7917

Az egyhetes szeminárium célja az volt, hogy a tanárok elméleti és gyakorlati alapismeretekkel gazdagodjanak a forgatókönyvírással, technikai eszközökkel, forgatással, filmvágással kapcsolatban. A kurzust Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója és Kovács Attila, a Zentrum projektmenedzsere és rendszergazdája tartották. Két operatőr, Végh Zsolt és Paul Mátyás segítették a résztvevőket a forgatásokon.

Filmes továbbképzés 2015 / Filmkurs 2015

Az idei tanfolyamot tizennégy pedagógus végezte el, akik kis csoportokban forgatókönyveket írtak, amelyekből a hét végéig rövidfilmeket készítettek. A gyakorlatok úgy lettek összeállítva, hogy a jelenlevők a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjthessék arról, hogyan építhetnék be a filmezést a tanórájukba és milyen módon készíthetnének diákjaikkal filmeket. Természetesen megismerhették az Abgedreht!-et is, hiszen a szervezők szeretnék elérni, hogy a kurzus kapcsán még több iskola és iskolai csoport kedvet kapjon a Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepen való részvételre.

Filmes továbbképzés 2015 / Filmkurs 2015

A szemináriumot idén is lelkes pedagógusok végezték el, akik a búcsúzáskor elmondták, hogy sok új tapasztalatot szereztek, és közülük többen már azon gondolkodtak, hogy a tanévben milyen filmet valósíthatnának meg a tanulókkal. A legnagyobb öröm természetesen az volt, amikor a kollégium aulájában a párhuzamosan futó kurzusok résztvevői előtt levetítették az elkészült alkotásokat és mindegyik nagy tapsot kapott.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo