Ismerje meg Lakatosné dr. Schilling Dorottyát, az MNOÖ közgyűlésének tagját!

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata „Deutsche Liste – Die erste Wahl” és „LdU / MNOÖ” c. Facebook-oldalain futó sorozatának folytatásaként bemutatja közgyűlésének egyik tagját.

Immár második ciklusát tölti az MNOÖ közgyűlésében Lakatosné dr. Schilling Dorottya, aki dunabogdányi születésűként mind a mai napig szülőfalujában él. Sok éve annak, hogy szűkebb hazájában tevékenyen is közreműködik a német nemzetiségi tradíciók és kultúra ápolásáért és továbbhagyományozásáért.

11755881_1610145202579260_905947928437747931_n

Ami a közgyűlési tagok hivatásait illeti, igen széles a skála: az egyetemi oktatótól az újságírón át a nagyvállalati vezetőig sokféle szakma és pozíció képviselve van; Lakatosné dr. Schilling Dorottya például jogász. A budapesti Patrona Hungariae Gimnázium elvégzése után útja az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karára vezette. A diploma megszerzését követően 1983-ban szakvizsgát tett, majd 1999-ben befejezett egy társasági jogi továbbképzést is. A jelenleg már nyugdíjas jogásznő karrierje a szentendrei telekkönyvi hivatalban adminisztrátorként kezdődött, majd a ranglétra fokait végigjárva egyre följebb ívelt: a dunabogdányi termelőszövetkezetben 13 éven át betöltött jogtanácsosi pozíciót a Pilisi Parkerdő Zrt. osztályvezetői feladati követték – utóbbiakat 17 éven át látta el.

- A munkám mellett azonban mindig is fontosnak tartottam azt, hogy a nemzetiségemért is tegyek – hangsúlyozza Lakatosné dr. Schilling Dorottya. – Tizenkét éven át kuratóriumi tagként dolgoztam a Dunabogdányi Németekért Közhasznú Alapítványban, 2008 óta pedig a kuratórium elnökeként vezetem a munkát. Azért dolgozunk, hogy szülőfalunk németségének céljait előmozdítsuk. A tevékenységünk sokrétű: támogatjuk például a Dunabogdány és a németországi Leutenbach közötti partnerkapcsolat meglétét, kölcsönös látogatásokat kezdeményezünk és támogatunk, de emellett többek között a helyi zeneiskolát és fúvószenekart is segítjük abban, hogy új hangszereket vásárolhassanak. Annak érdekében, hogy a német nemzetiségi ügyért még többet tehessek, 2010 óta a települési német önkormányzatnak is tagja vagyok, az pedig, hogy a régióban élőket immáron másodjára a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata legmagasabb testületében, a közgyűlésben is képviselhetem, külön öröm számomra.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo