IX. Tutajhúzó Verseny – Várják a csapatokat

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Pilisvörösvár Város Önkormányzata a Vörösvári Napok alkalmából ismét Tutajhúzó Versenyt hirdet! A svábok Vörösvárra való betelepülésének 326. évfordulója alkalmából a hagyományőrző tutajhúzáshoz vállalkozó kedvű lelkes férfiakat, asszonyokat, fiúkat, lányokat várnak!

tutajhuzo_2_resize

A versenykiírás

A verseny célja: megemlékezés a magyarországi németek betelepülésére, akiknek egy része a Dunán, „Ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra, s egyben a versenyre benevezett csapotok közötti sorrend eldöntése, a 2015. évi Tutajhúzó Verseny dobogós csapatainak díjazása.

A verseny ideje: 2015. augusztus 20. (csütörtök) 14 órától. A verseny helyszínén a szervezők egész napos programokkal várják a családokat! Részletek: www.mhpv.hu, Vörösvári Napok 2015. Programajánló.

A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, bányatavak (a Kacsa-tónak a versenyre kijelölt szakasza).

Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet az mhpvporta@gmail.com e-mail címre, vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél, 2015. augusztus 17-én 20 óráig. A helyszínen augusztus 20-án 13 óráig lehet nevezni. A részvétel kizárólag azoknak a csapatoknak lehetséges, akik a megadott határidőig beneveznek.

Nevezési feltételek: Várják egyesületek, intézmények, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok, stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak. 18. év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma legfeljebb 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.

Versenyszabályok: A verseny a tutajnak a tó megadott szakaszán, időre való áthúzásából áll. Az időmérés kézzel történik, tizedmásodperces pontossággal. A csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon lévő padon ül, míg a csapat többi tagja (legfeljebb 9 fő) a kötelet húzza. Az idő akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett célzászlót megérinti. A tutajról való leugrás közben a versenyző a tó vizével nem érintkezhet. Minden csapat egyszer húz, a legjobb időeredményt elért csapat a győztes csapat.

Óvás: Az óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!

Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, valamint egy kisebb kupát, továbbá 1 hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.

Egyéb rendelkezések: A versenyben tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű, szöges- és stoplis cipő használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak.

A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó személy lehet, és úszómellényt kell viselnie. Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt.

A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.

A kiírás pdf-formátumban >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo