Johann Fritz: Kakasd

Forrás: Bibliothek.hu
Rendszeresen megjelenő könyvajánlónkért:
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

26 évvel német nyelvű megjelenése után idén magyarul is kiadták a tolnai település, Kakasd helyismereti monográfiáját. Az eredetileg a Kakasdi Helyi Közösség Langenau gondozásában közreadott mű alapos összefoglalása a falu történetének és hagyományainak.

kakasd360

A szerző, Johann Fritz 1921-ben született Kakasdon. Családjával együtt Németországba telepítették ki, Langenauban talált új otthonra. Szívében azonban mindig kakasdi maradt: 1958-tól találkozókat tervezett a falu egykori lakói számára és számos helytörténeti és családkutatási írást jelentetett meg. 2010-ben Kakasd díszpolgárává választották.

A mű számos ismeretet közöl a község múltjáról, az olvasó megismerheti az egykori lakók életét is, például hogy hogyan ünnepeltek, milyen meséket mondtak. A kötet megemlékezik a világháborúk áldozatairól is.

A könyv negyedszázaddal német megjelenése után még mindig érdekes és örvendetes módon már azok is elolvashatják, akik nem tudnak németül.

Johann Fritz: Kakasd. Egy német község története és szokásai a Schwäbische Türkei területéről
Szekszárd : Babits Kiadó, 2015.
402 o. : ill.
Nyelv: magyar

Az ajánlóinkban szereplő könyvek megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében. További információ: info@bibliothek.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo