Sváb krumplis rétes

Forrás: Pilisi Sváb Hírmondó

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
1 kg főtt krumpli áttörve
4 tojássárgája
20 dkg cukor
2 evőkanál olvasztott zsír
1/2 l tejföl
1 tasak vaníliás cukor+ fahéj

krumplisretes

Elkészítés:
A rétestésztát az ismert módon elkészítjük a hozzávalókból. Óvatosan kinyújtjuk, hogy ne legyenek rajta lyukak. Az áttört krumplihoz hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert cukrot, és kevés sót teszünk hozzá. A kinyújtott tésztát langyos zsírral vagy olajjal meglocsoljuk, és egyenletesen ráterítjük az ízesített krumplit, majd a tejfölt is rálocsoljuk. Abrosz segítségével a tésztát feltekerjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral.

A szegényebbek tojás és tejföl nélkül is megcsinálták.

Császár Kati néni receptje, lejegyezte Óvári Sándor – köszönet érte!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo