Vendégségben a Német Nemzetiségi Múzeumban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A „Vendégségben a múzeumban” elnevezésű rendezvénysorozattal a tatai Német Nemzetiségi Múzeum lehetőséget és teret szeretne biztosítani magyarországi német településeknek, hogy nemzetiségi kultúrkincseiket, emléktárgyaikat minél szélesebb körben megmutathassák az érdeklődők számára.

img_8206

Egy-egy ilyen időszaki kiállítás 3-4 hónapig vendégeskedik a múzeumban, ez idő alatt rendszeresen különböző rendezvényekkel várják az oda látogatókat. A „Vendégségben a múzeumban” elnevezés jelentése kettős. A múzeum közösségeket lát vendégül, viszont ezzel együtt az intézmény maga is „vendég” lesz saját épületében, hiszen csupán teret és keretet ad a meghívottaknak, a rendezvények szervezéséért a kiállítók a felelősek.

img_8207

Az idei évben elsőként Dorog mutatkozik be a Német Nemzetiségi Múzeumban. A Komárom-Esztergom megyei település német nemzetiségi emléktárgyait bemutató kiállítást június 26-án nyitották meg ünnepélyes keretek között. Az első ehhez kapcsolódó tematikus rendezvényre július 17-én került sor, a jó hangulatról a Táti Férfikórus és a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Vegyeskórusa gondoskodott.

nepo-022

Az időszaki tárlat ősz elejéig tekinthető meg a Német Nemzetiségi Múzeum földszintjén.

img_8213

Nyitva tartás és az időpont egyeztetése:
Hétfő – Csütörtök: 9.00 – 16.00

Péntek: 9.00 – 14.00

Szombat: 9.00 – 17.00
Vasárnap: Zárva – csoportok számára, előzetes időpont-egyeztetés után látogatható
Időpont-egyeztetés: A tervezett látogatás előtt legalább egy nappal. Hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között – Telefon: (+36) 34/381-251

img_8210

További képek >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo