„Az Abgedreht! jelenség” – Szakdolgozat készült a Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepről!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Lehmann Mirjam Lilla már évek óta sikeresen és mindig nagy örömmel és elkötelezettséggel vesz részt az Abgedreht!-en, a Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepen. Hogy szívéhez a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ országos filmes projektje közel áll, semmi sem bizonyítja jobban, mint a döntés, hogy a Pécsi Tudományegyetemen folytatott alapképzését egy az Abgedreht!-ről írt szakdolgozattal zárja le.

U35sec2

A szakdolgozat célkitűzése, hogy az Abgedreht!-et különböző szempontok alapján megvizsgálja, elemezze. Mirjam tézise szerint a filmversenyen keresztül tükröződik a mai magyarországi német fiatalok identitása és jól láthatóvá válnak a Magyarországon élő német nemzetiségről alkotott modern vélekedések.

Abgedreht_2015_csoport-web

A bevezetőben Mirjam a médium/média fogalmakkal, majd a magyarországi német médiumokkal foglalkozik, így a nyomtatott sajtóval, a rádióval és a televízióval. A szakdolgozat fő részében a filmverseny történetét és célkitűzéseit taglalja, és azt vizsgálja, hogy az Abgedreht!-re beküldött művek milyen mértékben járulnak hozzá a magyarországi német identitástudat valamint a Magyarországon élő német nemzetiség és a többségi társadalom közti viszony erősítéséhez. Ambach Mónikával, a Zentrum igazgatójával és Brambauer-Szigriszt Adrienn tanárnővel készített interjúi még jobb betekintést nyújtanak a kulisszák mögé és magába – Mirjam megfogalmazásában – az „Abgedreht! jelenségbe”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A szakdolgozatból egy példányt a Magyarországi Németek Könyvtára is kapott, mely a helyszínen elolvasható illetve ki is kölcsönözhető.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo