Ismerje meg Manz Józsefet, az MNOÖ közgyűlésének tagját!

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata „Deutsche Liste – Die erste Wahl” és „LdU / MNOÖ” c. Facebook-oldalain futó sorozatának folytatásaként bemutatja közgyűlésének egyik tagját.

„Még több embert kell lelkesítenünk és magunkkal ragadnunk!“

- Amióta az eszemet tudom, érdekel és mélyen meghat a Magyarországon élő német nemzetiség történelme és sorsa – vallja Manz József, aki egy köztes ciklust kivéve a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata alapításától fogva tesz közgyűlési tagjaként népcsoportjáért.

11779862_1020311297978976_7524794463910330439_o

Manz József a Bács-Kiskun megyei Baján él, foglalkozását tekintve órásmester, aki többek között kulcsmásolást is vállal, és négy évtizede vezeti önálló vállalkozását.
– A magyarországi németség közéletében immár 30 éve veszek tevékenyen részt – mind helyi, mind regionális, mind pedig országos szinten. Meggyőződésem ugyanis, hogy az embernek aktivizálnia kell magát, hogy népcsoportjának méltó jövőt biztosíthasson! A múltban nekünk kijutott sorsot nem érdemeltük meg! Ami engem a legjobban érdekel, az a magyarországi németség politikai és kulturális élete; arra törekszem, hogy az e téren szerzett tapasztalataimat az országos német önkormányzat javára fordítsam. Az a véleményem, hogy a hazai német nemzetiség érdekeiért még keményebben ki kell állnunk. Az MNOÖ-ben velem együtt dolgozó kollégáimmal együtt azt a trendet követjük – és ezzel mélyen egyetértek -, hogy a hagyományokat és a modernitást egymással még jobban összhangba hozzuk. A leglényegesebb feladat azonban szerintem mindenképpen az, hogy a bázisunkat lelkesítsük, hogy az embereinket magunkkal ragadjuk, hogy a magyarországi németség tagjai – ki-ki a maga területén – még tevékenyebben szerepet vállaljanak a közös ügy érdekében.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo