A frank életérzés zenei kifejezése

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A frankföldi népzene meghitt dallamaival nyűgözte le a közönséget a Kemmärä Kuckuck együttes a Zentrum-Programme im HdU őszi programja részeként 2015. szeptember 22-én a Magyarországi Németek Házában.

IMGP0988

A Kemmärä Kuckuck népi együttest a kemmerni hagyományőrző csoport tagjai alapították 1986-ban. Dalaik, táncaik és viseletük 29 éve egyet jelent a frankok sokszínűségévél, amit számtalan fellépésük is igazolt.

IMGP0919

Sok akadályt leküzdöttek már együtt, de még több sikert értek el közösen. Összetartozásuk, valamint a frank vidékhez és annak kultúrájához való ragaszkodásuk az egész este során érezhető volt. Összesen két órán át játszottak tradicionális frankföldi népdalokat, köztük természetesen a frank himnuszt, bemutattak néhány hagyományos tánclépést a közönségnek, így mindenkinek alkalma nyílt bekapcsolódni a táncba. Az énekeseket harmonikával, nagybőgővel, mandolinnal és cimbalommal kísérték. A zene és az ének nagyon harmonikus, idilli és álomszerű légkört teremtett. Az egyes dalok között rövid, jókedvre derítő és vidám adomákat adtak elő frank tájnyelven, illetve régi emlékeikről is meséltek. A szünetben lehetőség nyílt arra is, hogy a nézők frissen csapolt sör és házi sütésű kenyér mellett személyesen is beszélgessenek a Kemmärä Kuckuck tagjaival.

A Kemmärä Kuckuck nagyon megtalálta a hangot közönséggel, még néhány magyar nyelvű népdalt is előadtak. A nézők nagyon hálásan fogadták a varázslatos estét, ahol mód nyílt a táncra és pusztán a frank dallamok élvezetére is, az egyik néző ráadásként még jódlizott is egyet.

Az est emlékére lehetőség nyílt CD és egy flaska Kuckuck-ouzo vásárlására is.

A rendezvény valamennyi résztvevő számára élvezetes volt, egyúttal tökéletes volt arra, hogy egy időre mindenki maga mögött hagyja a mindennapok gondjait.

Fee Dorina Dutombé

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo