Egy színes budapesti kerület

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A XVIII. a főváros egy igen változatos kerülete, ahol a nagyvárosi miliő a kisvárosi hangulattal keveredik. Aki jelen volt a szeptember 26-án tartott Nemzetiségi Fesztiválon, megbizonyosodhatott afelől is, hogy a nemzetiségek nagyban hozzájárulnak a nevezett kerület sokszínűségéhez.

foto - 1

A 17. Havanna Napok keretén belül változatos folklórműsort láthatott a közönség. Szarvas Attila alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a németek, a horvátok és a romák már 1995-ben, az első kisebbségi választásokon éltek a lehetőséggel, hogy önkormányzatot alapítsanak. Az ő képviselő-testületeik és a későbbi időszakban alapított lengyel, örmény, szerb, görög, román és bolgár önkormányzatok nagyon aktívan vesznek részt a kerület életében.

foto - 2

A színpadon a nemzetiségek igazán színes műsort adtak. A délutánt a németek nyitották. A Német Nemzetiségi Alapítványi Óvoda gyermekei táncokat és dalokat adtak elő, majd a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Általános Iskola kamarakórusa következett. Utána a Vackor Óvoda óvodásai, illetve a Táncsics Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai táncoltak. A német műsorblokkot a Liederschatz kórus zárta.

foto - 3

Az ínyencek pedig mindeközben a folyosón kóstolgathatták a nemzetiségi konyha finomságait.

 Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo