Folytatódnak a Zentrum-rendezvények!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A nyár a végéhez közeledik és a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ sokszínű rendezvényeivel szeretne kedvet csinálni az őszhöz!

01

A Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozat 3. évada 2015. szeptember 9-én egy magyarországi német-örmény felolvasóesttel veszi kezdetét. Az EGYÜTT: interetnikus-interkulturális esték sorozat keretében ezúttal Michelisz József magyarországi német költő és Dzsotján Krajcsir Piroska örmény író és műfordító olvasnak fel műveikből.

02

Szeptember 22-én, kedden a Kemmärä Kuckuck igazi frankföldi hangulatot varázsol a Magyarországi Németek Házába. A közel 30 éves múltra visszatekintő együttes frank nyelvjárásban előadott dalaival, tagjai közvetlenségével és vidámságával remek estéről fog gondoskodni.

03

Harta áll október 7-i rendezvényünk középpontjában: a zene, a tánc, a gasztronómiai bemutató, valamint a rendezvényterem oldalsó helyiségében berendezett tájszoba segítségével betekintést nyerhetünk a Bács-Kiskun megyei község múltjába, jelenébe, ünnep- és mindennapjaiba.

04

Az Ament család három tagja, Ament Józsefné (szül. Binder Katalin), Ament Éva és Kovács Bence lesznek október 21-i rendezvényünk közreműködői. Előadásaik témái a bútorfestészet, a hagyományőrzés és a vallás lesznek, valamint bemutatják Tolna megyei szülőfalujukat, Diósberényt és annak német nyelvjárását is.

Szeretne még többet megtudni ezen és további rendezvényeinkről? Érdeklik a magyarországi németséggel kapcsolatos hírek, beszámolók? 
Olvassa naponta frissülő kétnyelvű hírportálunkat és kövessen minket a Facebook-on is!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo