Sokat ígérő betekintés a kultúra közvetítésébe

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2015. szeptember 1-től új gyakornok segíti a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ munkáját. A következő sorokban ő maga mutatkozik be.

A nevem Fee Dorina Dutombé, 20 éves vagyok, 2015. szeptember 1-jén kezdtem meg a gyakorlatomat a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központban.

IMGP0449

Itt Magyarországon születtem, és 8 évig itt is éltem, ezért elég jól beszélek magyarul, és ezért is érdekel különösen a magyar politika, kultúra és a jelenlegi belföldi helyzet.
Múlt év októbere óta Berlinben a Humboldt egyetemre járok. Magyar kultúra és irodalom a főszakom, és Ázsia/Afrika regionális tanulmányok a mellékszakom. Ebben az évben nagyon sokat tanultam a magyar történelemről és a magyar-német kapcsolatokról.

Már a 9. osztályban tudtam, hogy később külföldön, a német nagykövetségen szeretnék dolgozni. Tudom, hogy ez még egy nagyon hosszú és főleg nehéz út lesz, de nem is tudhattam volna jobb helyen elkezdeni, mint itt a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központban! Egyrészt a kisebbségi politika nagyon érdekes és nekem még sajnos eléggé ismeretlen, másrészt az itteni betekintés a kultúra közvetítésébe nagyon sokat ígér.

Nagyon örülök, hogy itt végezhetem a gyakorlatomat, mert remélem, sokat fogok itt tanulni és megtapasztalni a következő másfél hónapban. Remélem azt is, hogy többet fogok megtudni a kisebbségi politikáról és persze a magyar-német kapcsolatról is.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo