Szekszárdi gyerekek játszanak az Emil és a detektívekben

Forrás: teol.hu

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

SZEKSZÁRD | Több szekszárdi fiatal is szerepet kapott a Deutsche Bühne Ungarn Emil és a detektívek című előadásában. A színészpalántákat május 11-én választotta ki a rendező, Baczó Tünde.

Az Emil és a detektíveket regényként valószínűleg sokan olvasták gyerekkorukban, és mivel a Német Színház legfiatalabbaknak szóló műsorai amúgy is minden évadban sikeresen futnak, a remények szerint ez most sem lesz másként. Az évad egyébként a Berlin című zenés darabbal indult. A társulat két új színésszel gazdagodott a nyáron, a Németországból érkező Paula Donner mellett a pécsi Janus Egyetemi Színház társulatának régi tagja, Zakariás Máté erősíti augusztustól csapatot.

A színház – mely az utóbbi időben minitársulatként gyakorta vendégművészekkel működik – programjába mindenféle darab belefér: a gyerekeknek szóló és könnyed, zenés, illetve nagy művészi értéket képviselő darabok egyaránt. Ősszel Paulo Coelho művének, a Veronika meg akar halni című regénynek a színpadi változatát láthatják az érdeklődők Florin Gabriel Ionescu rendezésében, télen pedig a gyerekek örülhetnek újra a Mézeskalácsembernek.

265977_nszinhaz2_Mk_0002

Miről szól vajójában a darab?

Életében először Tischbein Emilnek fontos misszója van. A szünetben elutazhat nagymamájához és unokatestvéréhez, Kalapocskához a nagyvárosba, Berlinbe. Emilnek csak arra a 140 márkára kell nagyon vigyáznia, amit édesanyjától kapott. De a vonaton egy furcsa ember, Kalapos úr ül együtt vele a fülkében. Egy rövid és furcsa beszélgetés után Emil elszunnyad. Ébredés után nagy ijedtséggel veszi észre, hogy a Kalapos eltűnt a pénzével. Emil azon nyomban megkezdi az üldözést, és rövid időn belül egy banda okos gyerekkel találkozik, akik készek arra, hogy buzgón segítsenek neki a kémkedésben.

265978_nszinhaz2_Mk_0003

A szereposztás és az előadások

Emil – Ionescu Raul, Gusztáv – Sándor Dániel Máté, Professzor – Sándor Zsigmond Áron, Kalapos – Boglári Tamás, Kis Kedd – Sándor Sebestyén Ábel, Arnold Mittenzwey –Horváth István, Schmutzline – Rádi Fanni Aida, Kalapocska – Ionescu Lea, Kästner – Zakariás Máté, Tischbein asszony – Paula Donner, Nagymama – Lotz Kata, Márta néni –Melissa Hermann. Rendező, koreográfus, színpad és jelmez: Cári-Baczó Tünde. Zeneszerző: Cári Tibor. Grafikus: Balázs Klára. Dalszövegek: Iacob Mirela, Paula Donner. A darabot szeptemberben 23-án, 24-én, 28-án, 29-én és 30-án 15 órakor, 26-án délelőtt 10 órakor láthatja a közönség.

Budavári Kata

(Megjelent: 2015. szeptember 21-én a Tolnai Népújság portálján.)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo