Sörfesztivált tartottak Rákosmentén

Forrás: Deutsche in Rákosmente - Rákosmenti Németek

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A tavaly októberben újonnan alakult Budapest Főváros XVII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat idén először rendezte meg Rákosmentén a Sörfesztivált. A rendezvény 2015. október 3-án délután 4 órakor kezdődött, az érdeklődők már negyed négyre az összes rendelkezésre álló helyet elfoglalták.

image (1)

Dr. Kiss Gábor elnök magyar nyelvű, valamint Tóth Anikó alelnök német nyelvű beszéde után, melyben többet között köszöntötték Altziebler Károly korábbi elnököt, a megjelenteket, a fellépőket, valamint köszönetet mondtak a rendezvény támogatóinak (Rákosmente Önkormányzata, Sarkadi Nagy Adrienn képviselő) a meghívott vendégek előadásaira került sor.

Elsőként az Újlak Iskola 2.d osztályának lelkes tanulói mutattak be német nemzetiségi táncot, akiket Rosenkranz Helga tánctanárnő és Huszár Erika osztályfőnök készített fel.

image

Pilisszentiván Német Nemzetiségi Önkormányzata is képviseltette magát többek között Klencsák István elnök személyében a kiépített kapcsolat révén, valamint városukból velük együtt érkezett a Rádler Henriett által vezetett tánccsoport, akiknek tagjai német nemzetiségi táncokat felvonultató előadást mutattak be.

Utánuk a  szomszédos  kerület Rozmaring énekkara töltötte be csodás hangokkal a teret, Péteri Ildikó, a XVI. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke képviselte egyben a Fővárosi Német Önkormányzatot is.

image (2)

Végezetül Rákosmente nemzetiségi sokszínűségének példájaként a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat vezette tánccsoport, valamint énekkar tagjai tartottak több táncból és énekből álló bemutatót.

A színvonalas műsor után a Pilisvörösvárról hívott Die Spatzen zenekar szolgáltatott háttérzenét a tánchoz, szórakozáshoz.

image (4)

A szülők szórakozása mellett a gyermekeknek is kínáltunk programot. A fellépők műsora után lehetőség volt só-liszt gyurmából perecet és egyéb péksüteményt formázni, majd kifestve őket az igaziakhoz feltűnően hasonló kinézetet kölcsönözni nekik. Emellett a kertben, valamint a teremben különböző társasjátékok álltak rendelkezésre. Este 6 órára a szülők nagy része már hazakísérte gyermekét a szórakoztató barkácsolás és játék után, a többi vendég este 10-ig kitartva lelte örömét a német zene mellett kínált ételek és italok széles skáláját fogyasztva.

Dr. Kiss Gábor

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo