ZeiTräume-párok a Lenau Házban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

ZeiTräume a címe a VUdAK (Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége) 2010-ben megjelent albumának és egyben a pécsi Lenau Ház rendezvénysorozatának is. A gyűjteményben a VUdAK képzőművészei és írói, valamint költői párokba állítva kerülnek bemutatásra.

DSCF8802

2012 óta a Lenau Ház rendszeresen rendez ZeiTräume-esteket, ahol az adott kiállításmegnyitó részét képezi a felolvasóest és a zenei program is. 2015. október 15-én 18 órakor telt ház előtt került sor az 1995-ben elhunyt Misch Ádám emlékkiállításának megnyitójára és Manz Alfréd felolvasóestjére. A rendezvényen jelen volt Mischné Heim Márta, a képzőművész özvegye is. A zenei programot a fekedi vegyeskar szolgáltatta. A rendezvényt Schuth János, a VUdAK első elnöke moderálta.

DSCF8821

Misch Ádám (1935-1995) festőművész Soroksáron született. 1954-ben érettségizett a budapesti Piarista Gimnáziumban, ezt követően két évig teológiát hallgatott Egerben, majd négy évig a Csepel Művek Képzőművészeti Szabadiskola következett, végül öt éves képzéssel zárta le a tanulmányait a budapesti Iparművészeti Főiskolán. 1973 és 1995 között a festészet szakot vezette a Csepel Művek Képzőművészeti Szabadiskoláján, 1990 és 1995 között pedig a barcsi nemzetközi művészeti workshopot. 1992-ben a VUdAK képzőművészeti szekciójának alapító elnöke.

Manz Alfréd 1960-ban született Bácsalmáson egy a Dél-Bácskából elűzött földműves családban. Germanisztika és matematika szakon végzett a pécsi és a szegedi egyetemen. Jelenleg a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában tanít. A családjában a dialektus mai napig a kommunikáció nyelve. Irodalmi tevékenységét az egyetemi évek alatt kezdte. A versei megjelentek a következő médiumokban: „Neue Zeitung”, „Signale”,„Deutscher Kalender”, „Das Zweiglein”, „Erkenntnisse 2000”.

A kiállítás november 15-ig, a Lenau Ház nyitva tartása alatt térítésmentesen látogatható.

Szeitz István

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo