Megjelentek a 2016. évi EMET pályázatok

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke és Ritter Imre német nemzetiségi szószóló felhívása német nemzetiségi önkormányzatok, egyesületek, intézmények vezetői részére:

„Ezúton is szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2015. november 18-án kiírta a 2016. évi nemzetiségi pályázatokat, melyek a www.emet.gov.hu honlapon elérhetőek. A pályázatok beadási határideje 2016. január 10.

Az országos nemzetiségi önkormányzatok kezdeményezésére és az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága javaslatára a 2016. évi költségvetési törvény a megpályázható keretösszegeket a 2015. évi keretekhez képest háromszorosára – 110 millió Forintról 330 millió Forintra – emelte mind a nemzetiségi egyesületek működési támogatása, mind a nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatása területén.

A diáktáborok támogatására rendelt összeg szintén a háromszorosára – 90 millió Forintról 270 millió forintra – emelkedett.

A pedagógus továbbképzésekre az előző évinél 50%-al magasabb összeg, 15 millió Forint áll rendelkezésre 2016-ban.

A megemelkedett támogatások a korábbiaknál jobb feltételeket biztosítanak a nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek, intézmények munkájához. Aktív és sikeres pályázásra kérünk és biztatunk minden a magyarországi német közösségért tevékenykedő szervezetet!”

Budapest, 2015. november 18.

Unknown

Pályázatokat a következő kategóriákban lehet benyújtani:

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo