Egy különleges adventi este…

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Kiváló zenészek és énekesek közreműködésével kellemes hangulatban telt az idei adventi ünnepség. Meghívójában a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ sváb dallamokat és a közelgő ünnepekre való ráhangolódást ígért vendégeinek.

IMGP2121

Röviddel a koncert kezdete előtt már csak állóhelyek maradtak a rendezvényteremben. Az estet a Tóth-Kresz Duó nyitotta meg. A babarci Tóth Vivien és a bezedeki Kresz Antal már négy éve lépnek fel együtt. 2015-ben Lieder von Oma címmel megjelent első közös, magyarországi német népdalokat tartalmazó CD-jük. Az estre erről a lemezről állítottak össze egy dalcsokrot, a közönség pedig lelkesen hallgatta őket.

A rendezvény második felében a Leányváron illetve Pilisvörösváron élő Sax család koncertje következett. Sax Norbert vezetésével id. Sax László, ifj. Sax László, Sax Mónika, Sax Ibolya, Gölcz Mira, Sax Noel, Sax Bernárd, Klein Xavér és Klein Léna zenéltek és énekeltek együtt, biztosítva a különleges ünnepi légkört. Olykor azonban az elbűvölő Sax Norina került a középpontba. A kislány még nincs három éves, de teljes odaadással táncolt, néhány melódiát pedig a közönség is együtt énekelt a zenekarral. A végén karácsonyi dalok is felcsendültek.

A Sax család / Die Familie Sax

Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója köszönetet mondott a közönségnek a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozat iránt 2015-ben mutatott nagy érdeklődésért és Engelbert Rittinger magyarországi német költő karácsonyi versével kívánt a Zentrum csapata nevében kellemes ünnepeket. A feldíszített karácsonyfa alatt apró ajándékok vártak a közreműködőkre, az ünnepien megterített büféasztalon pedig bor, tea és sütemények a vendégekre.

A koncert a Csendes éj című dal közös eléneklésével zárult, de a jelenlevők még jó hangulatban beszélgettek tovább.

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo