Megnyílt a Lenau Ház ifjúsági klubja

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

102 diák jelenlétében nyílt meg a Lenau Ház ifjúsági klubja, a „Treffpont“

Furcsa diákseregre lettek figyelmesek a járókelők a pécsi Széchenyi téren december 3-án 10 órakor. A Szent Mór, a Nagy Lajos és a Babits Mihály Gimnáziumok, a Koch Valéria Iskolaközpont, illetve az Apáczai Csere János Nevelési Központ több mint 100 diákja arra várt, hogy megkezdjék Pécs német történelmével foglalkozó városismereti versenyt. Ez a megmérettetés a Treffpont ifjúsági klub avatásának a nyitánya volt az ifa (Institut für Auslandbeziehungen) és a Lenau Ház közös rendezésében.

O26A1394

A résztvevők a kérdőív válaszait kutatva felkeresték Pécs belvárosának magyarországi németekhez köthető emlékhelyeit, az utolsó állomást természetesen a Lenau Ház képezte. Ott már várt rájuk egy büfé és sok játék, többek között egy csocsóasztal, ping-pong asztal, egy PlayStation 4 és számos német nyelvű kártya- és társasjáték, amik mostantól a Lenau Ház állományát gazdagítják. A fiatalok részére aznap minden ajtó nyitva állt, megtekinthették többek között a könyvtárat és a folyóiratolvasót is, egyesek még zongoráztak is.

O26A1251

A Lenau Ház csapata a rendezvény lebonyolításához Max Pittkétől és Anna Heidlertől, a „Kulturweit“ önkénteseitől kapott segítséget, akik többek között a feladatlapok javításában segédkeztek.

A rendezvényt a városismereti verseny eredményhirdetése és a tombolasorsolás zárta. A program azonban itt nem ért véget, így még késő délután is folyt a játék, amibe a ház munkatársai is bekapcsolódtak.

Ezzel hivatalosan is megnyitotta a kapuit a Lenau Ház ifjúsági klubja, a Treffpont. A klub hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra és péntek 10 és 14 óra között illetve előre egyeztetett időpontban szabadon látogatható.

Sandra György

Tóth László további képei >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo