Mozgásban! Új GJU-baráti kör a fővárosban!

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Beszámoló az új baráti kör, a GJU Budapest alapításáról

Ami már lassan 1 éve, a jelenlegi tagok között formálódik a múlt hónapban végre megvalósult: nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a budapesti (és az itt tanuló) fiatalok GJU baráti körének megalapítását.

A hivatalos keretek közötti működésünket, mint említettem, hosszú előmunkálatok, tervezgetések előzték meg: már tavaly decemberben felmerült köztünk, hogy egy ilyen jellegű tömörülésnek helye lenne a fővárosi nemzetiségi életen belül. Természetesen a tömegkommunikációs eszközök, és a közösségi média által láthattuk, hogy maga a tekintélyes múlttal büszkélkedő pécsi központú német ifjúsági szervezet, a Magyarországi Német Fiatalok Közössége (Gemeinschaft Junger Ungarndeutscher) milyen hatékonyan képes összefogni a fiatalabb korosztályokat országszerte, így a mi érdeklődésünket is felkeltette a szervezet.

12241525_521570054673255_9146414525289947041_n

Sajnos a szemeszter végi elfoglaltságok és többek németországi tartózkodása miatt ezt a lelkesedést őszig nem tudtuk valós szervezési munka formájában realizálni, azonban az új tanév kezdetével felgyorsultak az események. A tényleges munkát először a közösségi médián belül kezdtük el, így próbáltuk meg a nemzetiségi világon belül a célközönség (a fővárosban élő magyarországi német fiatalok) tudtára adni, hogy immáron működünk, és kapuink nyitva állnak. Félhivatalos baráti körként Bajára is elutaztunk, hogy az első Ifjúsági Konferencia keretein belül közösen értekezzünk más ifjúsági közösségek képviselőivel nemzetiségünk ifjúságpolitikájáról. Ezen esemény alatt szerencsére többekben is sikerült felkeltenünk az érdeklődést a budapesti terveink iránt, ennek következtében az első, ismerkedési összejövetelünk után november végétől hivatalos, bejegyzett GJU-baráti körként folytatjuk munkánkat. Számos elképzelés, jövőbeni rendezvény van a tarsolyunkban, ellátogattunk a rákoskeresztúri Új Köztemetőbe Bleyer Jakab sírjához, valamint még idén egy jótékonysági akció által gyűjtés szervezünk az ófalui óvoda számára, amihez továbbra is várjuk az adományokat. Reméljük, hogy a közelebbi- illetve távlati terveket sikerül megvalósítani, és ezen akciók, projektek által mi is hozzá tudunk járulni a magyarországi német ifjúság mobilizálásához, illetve minél többeket sikerül majd motiválni a munkánkban való részvétel iránt.

Pleyer István
a „GJU Budapest”-baráti kör tagja

A GJU Budapest Facebook-oldala >>>

A GJU Budapest Tumblr-oldala >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo