Ünnepi évzárás a fővárosban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A hagyományoknak megfelelően a Fővárosi Német Önkormányzat az idei évet is az Ifjú Tehetségek Budapesten c. adventi rendezvényével zárta, melynek keretében átadták a Budapesti Németségért elismerő kitüntetést is.

IMGP1951

Bárkányi Judit köszöntőjében kiemelte az önkormányzat a német nemzetiségi kulturális értékek, hagyományok és nyelv ápolása terén végzett munkáját és célkitűzését, hogy a főváros lakosságának színes programokat kínáljon. Hangsúlyozta továbbá partnereikhez, mint például a budapesti és az északi regionális irodákhoz, a kerületi önkormányzatokhoz, a Német Óvoda és Iskola Egyesülethez és a Landesrathoz fűződő jó kapcsolatot is.

IMGP1894

2015-ben a Budapesti Németségért elismerő kitüntetésben Tircsi Richárd, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzetiségi Kapcsolatok Osztályának vezetője részesült. Bárkányi Judit elmondta, Tircsi Richárd mindig a magyarországi németek rendelkezésére áll és kötelességein túlmenően foglalkozik a budapesti németek ügyeivel. Ez a kitüntetés egyúttal „kötelezi” is őt arra, hogy ezen munkáját a jövőben is sikeresen folytassa.
(Olvassa el itt a német nyelvű laudációt >>>)

A december 7-én az Akadémia utcában tartott kulturális műsorban a XX. kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium kórusa, a József Attila Általános Iskola tanulói, a Pannónia Általános Iskola Maiglöckchen tánccsoportja, az országos német nemzetiségi szavalóverseny nyertesei, valamint Kaltenecker Gábor működött közre.

Grund Lajos

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo