Az MNOÖ 2016. évi gálájáról

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) e hét szombatján, január 9-én, a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján ismét megrendezi hagyományos gáláját – ezúttal a pécsi Kodály Központban.

- Rendezvényünkkel idén kisebb jubileumot is ünnepelünk – emeli ki Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke. – Immár huszadik alkalommal jövünk ugyanis össze január második szombatján Budapesten vagy Pécsett, hogy együtt ünnepeljünk, hogy beszámoljunk egymásnak az elmúlt esztendő eseményeiről, és, hogy mindnyájan erőt merítsünk a jövőbeni feladatokhoz.

10899962_778854748860271_6723017757779704228_o

A gálán az elnöki köszöntés után a tervek szerint Dr. Gerner Zsuzsanna, a Német Szövetségi Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulja mond ünnepi beszédet.

Az ünnepségen adják át a hazai németek legrangosabb kitüntetését, az Magyarországi Németségért Arany Dísztűt, valamint arra érdemes fiataloknak a Koch Valéria Díjat.

Immár hagyomány, hogy a műsor közreműködői a legszínvonalasabb német nemzetiségi szólisták, duók, illetve díjnyertes kultúrcsoportos közül kerülnek ki. Az idei gála fellépői: a villányi ifjúsági fúvószenekar, a dorogi gyermekkórus, a Tóth-Kresz duó, az Alte Kameraden zenekar, a himesházi gyermektánccsoport, a véméndi kórus, Elmauer János és József zenészek, nyelvjárási történeteket előadó tanulók (Pencz-Amrein Franziska, Megyesi Renáta, Fülöp Corinna), a Magyarországi Német Színház társulata, a pilisvörösvári fúvószenekar és a véméndi tánccsoport.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo