Zentrum-Programme im HdU: A rendezvénysorozat folytatódik

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Zentrum-Programme im HdU sorozat 2016. februárjában három rendezvénnyel folytatódik, melyekre a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ minden érdeklődőt szeretettel vár.

IMGP3899

Auf dem Teppich: Közös ügyünk
2016. február 03., szerda, 18 óra
Magyarországi Németek Háza (1062 Budapest, Lendvay u. 22.)

Az Auf dem Teppich sorozatunkban Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke és Ritter Imre, a magyarországi németek parlamenti szószólója   lesz a vendégünk. Ismerjék meg első kézből a nemzetiségi önkormányzatiság területén az elmúlt két évtizedben szerzett tapasztalatokat. Melyek voltak az MNOÖ céljai, milyen a németség megítélése hazánkban, illetve milyen eredményeket könyvelhet el a nemzetiség a parlamenti képviselet jóvoltából? Kérdések és válaszok közös ügyünkről: a magyarországi németek helyzetéről. Moderátor: Ambach Mónika

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény >>>

Forte-Piano-Állat-Farsang – német nyelvű gyermekkoncert
2016. február 06., szombat, 10.30 óra
Magyarországi Németek Háza (1062 Budapest, Lendvay u. 22.)

Mókás klasszikusok! – Szeretnéd tudni, ki tud a leghangosabban énekelni és ki zümmög a leghalkabban? Szeretnéd hallani, hogyan oson egy macska vagy hogy száguld egy ló? Kíváncsi vagy, miként változik át egy pillangó és milyen kalandos egy katicabogár élete? Akkor gyere el! Schubert, Schumann, Mozart, Strauss és sok más szerző művei csendülnek fel!
Miczinger Ilona (zongora), Sipos Marianna (ének), Peter Baaken (gitár) és Dudás Anikó (moderáció) várnak rád!

A részvétel feltétele az előzetes jelentkezés, legkésőbb február 4-ig az info@zentrum.hu címen vagy az 1/373-0933 számon.
(Regisztráció jelentkezési sorrendben történik.)

Ajánlott életkor: 0-14 év
Előadás hossza: 45 perc

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény >>>

Vendégségben a HdU-ban: Nagynyárád
2016. február 24., szerda, 18 óra
Magyarországi Németek Háza (1062 Budapest, Lendvay u. 22.)

Nagynyárádon a 18. században telepedtek le a Fulda környékéről érkezett német telepesek a Borza-patak két partján. A települést túlnyomó többségben ma is magyarországi német családok lakják. A kulturális életben is elsősorban a német hagyományokra építenek. Főbb rendezvények pl. a Kékfestő Fesztivál, a búcsúfaállítás vagy a sváb bál. Sárdi János kékfestőmester munkássága Európa-szerte ismert. Műhelye sok látogatót vonz. A Magyarországi Németek Házában többek között a 40 éve működő énekkar fog közreműködni, de bemutatásra kerül a kékfestő mesterség is. A fényképészpáros Máy Lydia és Péter fotóiból egy gyönyörű kiállítás nyílik. A vendégek számára pedig ez alkalommal is gasztronómiai meglepetésekkel szolgálunk.

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo