A felnőttkorba lépett tánccsoport multikulturális táncgálája

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

„18 év minden ember életében meghatározó” – ezzel a gondolattal nyitotta meg Schweininger Péter a Saarer Tanzgruppe XVIII. Táncbemutatóját. Ez a gála hagyományosan a farsangi időszak utolsó szombatján kerül megrendezésre, idén február 6-án tartották.

IMG_1065

Az évek alatt 170 főre bővült a tánccsoport tagjainak száma. Ezen a délutánon megmutathatták a közönségnek, mi mindent tanultak a 2015-ös évben. Az idei program rendkívül színes volt, a gálaműsoron több nemzetiség tánckultúrája is bemutatkozott. Az idősebbek horvát és cigány táncokat, míg a valamivel kisebbek szerb táncokat adtak elő. A középpontban mégis a magyarországi német táncok álltak. Ebben az évben a koreográfiákat Bunth Edina, Szabó Julianna, Gólics Anita, Szili Márkó, Szabó Tamás, Hufnagl László, Házenfratz Kinga, Stock Szabolcs és Schweininger Péter készítették. Továbbá bemutatásra került Wenczl József néhány szeretett koreográfiája is. A kemény munka jutalma a hatalmas taps volt.

IMG_0998

Ahogy minden évben, kiosztották az Év táncosa elismerő kitüntetést és a Freész Károly-díjat, utóbbi a legnagyobb, a tánccsoport által adható elismerés nem táncos személyeknek. Év táncosa díjat vehetett át a 2015-ös próbákon és fellépéseken tanúsított fegyelmezett munkájáért Buczkó Veronika és Pechinger Tamás, a Freész Károly-díjat pedig Pats Krisztina érdemelte ki. (A díjazott laudációja itt olvasható >>>)

2016.02

A tombolasorsolásig a kecskédi Burschen Kapelle szórakoztatta a közönséget, a farsangi bálban a Saarer Musikanten húzta a talpalávalót. Az ünneplés hajnalig tartott a különféle sváb és magyar zeneszámok, polkák, tangók, keringők kíséretében.

A megfeszített munka péntektől vasárnapig tartott, de az előkészületek már sokkal korábban elkezdődtek. Nagyvonalúság, jóság és együttműködés hatotta át a gálát. Jó példa erre a vállalkozók nagylelkűsége, akik segítségével értékes nyereményeket sorsolhattak ki a szervezők és új parkettát vásárolhattak színpad gyanánt.

Aki ezt az érzést át szeretné élni, okvetlenül látogasson el Szárra a következő farsangkor!

Nagy Viktória

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo