Hozd el portékáidat…

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

… a Magyarországi Németek 1. Országos Kézművesnapjára, Tarjánba!

Érdeklődéssel várunk minden kézművest, hobbi alkotót, akik régi mesterségeket tudnak bemutatni. Lehetsz egyéni kiállító, de csoportokat is szívesen fogadunk, akár fiatal kreatív körök, akár nyugdíjas klubok tagjait.

Spitzenkloppeln

A Magyarországi Németek Országos Kézművesnapja bemutatkozási lehetőséget és figyelemfelhívást biztosít az ügyes kezű ötletgazdák részére. A tevékenységgel, bemutatóval egybekötött rendezvény helyszíne a kultúrházunk és tájházunk, ahol mód nyílik a kiállítókkal való beszélgetésre vagy éppen egy-egy szakmai fortély megismerésére.

14 évvel ezelőtt hívtuk életre Tarjánban az első kézművesnapot, azzal a céllal, hogy a még fellelhető mesterségeket, régi foglalkozásokat a fiatalabb korosztályokkal megismertessük. A rendezvénynek jó visszhangja volt, így a következő években lassanként tovább bővült a kiállítók köre. Ma Komárom-Esztergom megyéből már állandó résztvevőink vannak.

Besenbinder

Milyen mesterségekkel találkozhatunk? Némi ízelítő az elmúlt 13 évből: kosárfonó, seprűkötő, cipész, bádogos, bőrfeldolgozó, faesztergályos, fafaragó, asztalos, kovács, csuhés, szalmakötő, gyertyaöntő, katonák által készített háborús emléktárgyak, gyönyörű kézimunkák, népviseleti ruhák.

A kisebbeket foglalkozásokkal valamint népi játékokkal várjuk. A közönséget kultúrműsor is szórakoztatja, és a hagyományos ételek kóstolójához akár sör is fogyasztható.

A kézművesnap minden évben pünkösd szombatján van, ebben az évben május 14-én, 14-18 óráig. A rendezvény fővédnöke az MNOÖ. A részvétel ingyenes.

Tarján 10 km-re északra fekszik Tatabányától, a Gerecse-hegység medencéjében. 2600 lakosunk nagy része német származású. A szorgalmas családoknak és az aktív egyesületeknek köszönhetően falunkban a német hagyományok elevenen élnek.

Ha pünkösdszombat, akkor válaszd Tarjánt!

Miskovics Mária

További információ:

Miskovics Mária
Tarjáni Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Tel.: 00-36-70-229-20-87
E-mail: maria.miskovics@gmail.com

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo