A magyarországi németek története – Országszerte könyvbemutatók

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Országszerte könyvbemutatók: a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata támogatásával magyar nyelven is megjelent Gerhard Seewann „A magyarországi németek története” című monográfiája.

10402727_1684914918435621_8174449303741480657_n

„E két kötetes mű a magyarországi németek történetét tárja elénk a középkortól a jelen időkig, de egyúttal az eddigi kutatási eredmények legteljesebb foglalatát is nyújtja. Miközben első átfogó történeti ábrázolásként a magyarországi németek sok évszázados történetének minden fontos eseménye megelevenedik, a szerző különösen nagy figyelmet fordít a német bevándorlás részletes bemutatására a Szent István korára eső kezdetektől a 18. századi csúcspontig. A munka egyebek mellett rávilágít arra, hogy a német polgárok és a „sváb“ parasztok magyarországi beilleszkedése jelentős mértékben járult hozzá az ország kulturális, gazdasági és társadalmi felvirágzásához.
E német történet újítólag kíván hatni transznacionális, az európai folyamatokat figyelembe vevő szemléletével is, így egyrészt vállalkozik a csoporttörténet nagyobb történeti összefüggésekbe való beleágyazására, másrészt a többi hazai etnikummal való összehasonlítás révén szemléletesen emeli ki a német népcsoport jellegzetességeit. Az olyan vitatott történeti korszakok forrásokon nyugvó bemutatása, mint a két világháború közötti időszak vagy a németek elűzésének, az országból való kitelepítésének a drámája pedig hozzájárulhat a sztereotípiák, traumák és tabuk meghaladásához.
A mű révén a magyarországi németek plasztikus és differenciált képe tárul elénk. A terjedelmes bibliográfia, az értékes forrásszövegek, a név- és helynévmutató további fontos információkkal szolgálnak.”

A mű a könyvterjesztő vállalatok és könyvesboltok révén országos terjesztésre kerül. 12.000 Ft (+ 1490 Ft postaköltség) megvásárolható és megrendelhető az Argumentum Kiadó Kft.-től, melynek címe: 1085 Budapest, Mária u. 46., telefonszáma +36 1 485 1040, e-mail címe: info@argumentum.net.

A közeljövőben az ország több pontján könyvbemutatókra is sor kerül:

A további könyvbemutatók helyszínéről és időpontjáról tájékoztatást fogunk adni.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo