Német nyelvű „Kisjelenetek Versenye” Újpesten

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Fővárosi Német Önkormányzat és az Újpesti Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2016. március 5-én került sor a nemzetiségi iskolák német nyelvű Kisjelenetek Versenyére, melyet idén első alkalommal rendeztek külön időpontban a Fővárosi Német Nyelvű Vers- és Prózamondó Versenytől. A megmérettetés helyszíne az Újpesti Polgár Centrum volt, ahol a gyerekek négy kategóriában mutatták be színvonalas produkcióikat.

Eroffnung

A megnyitót a Homoktövis Általános Iskola tanulóinak műsora színesítette, akik a Hans Hase című musicalből adtak elő részleteket, valamint a Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola és Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola 8. osztályos diákjai Ein Stern wird geboren című darabbal léptek fel nagy sikert aratva.

Halassy Oliver Grundschule

Pappné Windt Zsuzsanna, újpesti NNÖ-elnök szerint azon túl, hogy Újpest otthont adhatott a rendezvénynek, ez a nap még egy okból kifolyólag is különleges jelentőséggel bírt a kerület, valamint a Halassy Általános Iskola számára. Az újpesti oktatási intézményben a 2015/2016-os tanévtől német nemzetiségi oktatás is folyik, így a kis első osztályosok már a verseny keretein belül adhattak elő egy részletet a Vogelhochzeit című gyermekdarabból.

20160305_105504

A verseny során a két három-három tagú zsűri olyan szempontokat vett figyelembe, mint nyelvi készségek, előadásmód és színpadkép. Minden korcsoportban kiosztották a dobogós helyezéseket, és kihirdették, hogy melyik az az egy alsó és egy felső tagozatos csoport, mely részt vehet az április 23-án Sombereken megrendezésre kerülő országos színjátszó fesztiválon.

A döntés értelémben a 3-4. osztályos kategóriából az Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiség Általános Iskola léphet fel a baranyai találkozón a Der neue Freund című jelenettel. Az 5-6. osztályosok csoportjából a Grassalkovich Antal Általános Iskola tanulói kapták a lehetőséget az Ich verlange mein Schulgeld zurück című előadásukért.

Az eredmények ›››

(Fotók: Neue Zeitung/I. F.)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2019 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo