Pályázatot hirdet a tatai Német Nemzetiségi Múzeum

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Ösztöndíj múzeumi kulturális asszisztens számára

A tatai Német Nemzetiségi Múzeum (Kuny Domokos Múzeum) pályázatot hirdet kulturális asszisztens részére a Digitale Geschichtswerkstatt (Digitális Történeti Műhely) című határozott idejű projektben való részvételre.

12829364_1040267309368802_318473718309547102_o

Az ösztöndíj időtartama és célja: 2016. május 1. – 2016. december 31.

A tatai Német Nemzetiségi Múzeum célja, hogy a múzeum közművelődési és tudományos küldetését a fiatal generációk számára vonzó módon hozzáférhetővé tegye, és aktuális, releváns, időszerű kérdések (pl. többnyelvűség, mobilitás, kényszermigráció, generációváltás a hagyományőrzésben, sport mint identitásmarker… stb.) múzeumi feldolgozásával a gyűjtemény digitális tartalom- szolgáltatását bővítse. Az asszisztens a projekt keretében a magyarországi német kisebbség történetét és kultúráját feldolgozó, tudományosan hiteles, szerkesztett, szabadon hozzáférhető, rugalmasan felhasználható anyagait szerkeszti és teszi közzé – online és offline.

A kulturális asszisztens – a projektkoordinátor segítségével – önállóan választja ki és dolgozza fel a jelenkori témákat, és szerkesztett kép-hang-szöveg-anyagokat állít össze. A projekt futamideje alatt havonta legalább egy téma feldolgozása kötelező. Kívánatos a témák kiválasztásánál és kidolgozása során a magyarországi német kisebbséghez kötődő, formális és informális ifjúsági csoportokkal való együttműködés.

Pályázati feltételek:

  • Min. megkezdett kultúra-, bölcsész- vagy társadalomtudományi MA-tanulmányok, magyar és német nyelvtudás
  • A Digitale Geschichtswerkstatt kulturális asszisztense ismeri a magyarországi németek történetét és kultúráját, ismeri a többségi- és kisebbségi társadalmat érintő aktuális kérdéseket és problémákat, képes általában a múzeumi online-portálok (Europeana, LeMO, DDB… stb.) használatára. A kulturális asszisztens képes különböző korosztályú fiatalokkal való projektmunkára. Használja a közösségi médiát.

Benyújtandó pályázati anyagok:

motivációs levél, életrajz, iskolai végzettséget, tanulmányokat és nyelvtudást igazoló dokumentumok (pdf formátumban)

Az ösztöndíjas

  • az IfA 400 euro nagyságú havi ösztöndíjában részesül
  • részt vesz az IfA által vezetett továbbképzésen 2016 novemberében (Stuttgart) programzáráskor munkájáról és tapasztalatairól összefoglalót nyújt

A jelentkezés határideje: 2016. április 3.

A pályázatok beküldendők a következő címre: klara.kuti.dr@gmail.com, Kuti Klára PhD, muzeológus, Német Nemzetiségi Múzeum, Tata, 2890, Alkotmány u. 1.

A pályázati kiírás szövege ›››

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo