Blickpunkt: Több egy versenynél




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

– A beküldött fotók bizonyítják, milyen gazdag a magyarországi németek kultúrája, illetve milyen sok ember számára fontos német származása és a hagyományok ápolása. A Blickpunkt ezért is több egy versenynél – mondta Grund Lajos, a Zentrum irodavezetője április 1-én Kiskőrösön a Blickpunkt vándorkiállítás megnyitóján.

IMGP4580

A Blickpunkt – Képek versenyét 2008 óta rendezi meg a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ. A Zentrum ezzel az online fotóversennyel kíván lehetőséget adni az amatőr és profi fotósoknak, hogy képeikkel bemutassák a magyarországi németek múltját, jelenét, ünnep- és mindennapjait. A döntőbe jutott alkotások először novemberben, a zárórendezvény napján láthatóak a budapesti Műcsarnokban, majd vándorkiállítás keretében bejárják az egész országot.

IMGP4590

– Nagy öröm számunkra, hogy a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ ismét elfogadta a meghívásunkat és a Blickpunkt vándorkiállítást immáron negyedik alkalommal láthatjuk vendégül városunkban – nyitotta meg Kincses Mihályné, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke a 2015-ös év legszebb képeiből összeállított vándorkiállítást.

A kiállítás április 8-ig tekinthető meg a kiskőrösi Művelődési Központban.

Ajánlott hírek

1 milliárd 86 millió forint támogatás kaptak a nemzetiségi köznevelési intézmények1 milliárd 86 millió forint támogatás kaptak a nemzetiségi köznevelési intézmények



Az Országházban került sor az idei évi nemzetiségi köznevelési intézmények kiegészítő támogatásainak ünnepélyes átadására. Az erről szóló okleveleket az intézményfenntartó települési nemzetiségi önkormányzatok és az említett intézmények képviselői vették át.