Blickpunkt: Több egy versenynél

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

- A beküldött fotók bizonyítják, milyen gazdag a magyarországi németek kultúrája, illetve milyen sok ember számára fontos német származása és a hagyományok ápolása. A Blickpunkt ezért is több egy versenynél – mondta Grund Lajos, a Zentrum irodavezetője április 1-én Kiskőrösön a Blickpunkt vándorkiállítás megnyitóján.

IMGP4580

A Blickpunkt – Képek versenyét 2008 óta rendezi meg a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ. A Zentrum ezzel az online fotóversennyel kíván lehetőséget adni az amatőr és profi fotósoknak, hogy képeikkel bemutassák a magyarországi németek múltját, jelenét, ünnep- és mindennapjait. A döntőbe jutott alkotások először novemberben, a zárórendezvény napján láthatóak a budapesti Műcsarnokban, majd vándorkiállítás keretében bejárják az egész országot.

IMGP4590

- Nagy öröm számunkra, hogy a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ ismét elfogadta a meghívásunkat és a Blickpunkt vándorkiállítást immáron negyedik alkalommal láthatjuk vendégül városunkban – nyitotta meg Kincses Mihályné, a helyi német nemzetiségi önkormányzat elnöke a 2015-ös év legszebb képeiből összeállított vándorkiállítást.

A kiállítás április 8-ig tekinthető meg a kiskőrösi Művelődési Központban.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo