Kitüntették a Roger Schilling Zenekart

Forrás: Német Nemzetiségi Önkormányzat Paks

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

18. alkalommal szerveztek Pakson német nemzetiségi napot. A helyi nemzetiségi önkormányzat színes kulturális programmal várta az érdeklődőket 2016. május 21-én, melynek keretében a Táncsics parkban felállított sörsátorban az Arany Rozmaring Díjat is átadták.

20160521_nnn_02_rb_1000x800

Paks Német Nemzetiségi Önkormányzatának kitüntetését idén a Roger Schilling Zenekar vehette át, amely ebben az évben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A díjjal az együttes a német nemzetiségi kultúra és emberi kapcsolatok ápolása és fejlesztése érdekében végzett közéleti tevékenységét ismerték el. A zenekar a hagyományos sváb zenei kultúra megőrzése és megismertetése céljából alakult 1991 májusában. Az évek során számos bel- és külföldi rendezvényen szerepelt, így fellépett többek között Szekszárdon, Németkéren, Dunakömlődön, Sopronban, a spanyolországi Calella-ban, a németországi Sommerkahlban és Buchenbachban, és jó kapcsolatot ápolnak Paks testvérvárosának zenekarával, a Reichertshofener Musikantennel. Munkája elismeréseként a zenekar 2008-ban Pro Urbe Emlékérem kitüntetéssel, 2014-ben pedig a Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjjal tüntették ki.

A rendezvényen mutatták be a német nemzetiségi önkormányzat Pakscher Zeitung elnevezésű újságának első számát. Az előreláthatólag negyedévente megjelenő kiadványt azzal a céllal indították, hogy általa a város lakossága megismerhesse a paksi magyarországi németek mindennapjait. Az első szám kiemelten foglalkozik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolával, illetve – a jubileuma alkalmából – a Roger Schilling Zenekarral.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo