TrachtTag-ra öltözve

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Családok, baráti körök, munkatársak, a legkülönbözőbb közösségek álltak össze egy-egy fénykép erejéig külön a TrachtTag-ra összeállított ruhákban, és láthatóan nagyon jól szórakoztak. Volt ahol külön fotózást szerveztek, máshol flashmobot tartottak, volt ahol felvonultak a résztvevők, vagy például iskolai csoportok adtak a településük több pontján kis műsort, még az óvodák udvarán is táncra perdültek a gyerekek a csinos öltözeteikben.

tracht-tag-2016_01

Idén második alkalommal kérte a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ (Zentrum) a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruhájukkal összekombinálva április 22-én egész nap vagy egy napszakban viseljék.

Az TrachtTag célja, hogy minél szélesebb kör láthassa, milyen büszkék a magyarországi németek származásukra és kincseikre, 2016-ban is megvalósult. Az esemény Facebook oldalán az ország számos pontjáról egyesületek, oktatási intézmények és magánemberek egyaránt jelezték szándékukat, hogy részt vesznek a kezdeményezésben. Aztán a TrachtTag reggelétől kezdve, majd még napokon keresztül folyamatosan érkeztek a fotók, videók, beszámolók a helyi eseményekről a Zentrumhoz.

Ugyan az egyes népviseleti ruhadarabok a legkülönbözőbb összeállításokban – pl. farmerhez egy ún. juppl (női kabátka) vagy egy hímzett vállkendő sálként, egy a nagyapától örökölt kötény vagy mellény – a modern ruhákkal kombinálva új funkciót kaphatnak a mindennapokban, a jelentésük azonban nem változik, hiszen kivétel nélkül a német nemzetiségi közösséghez és azok hagyományaihoz való kötődést jelképezik.

A Zentrum ezúton köszöni mindenkinek a részvételt, és hogy idén is ilyen sokan öltötték magukra a gyönyörű magyarországi német népviseletetek darabjait.

A beküldött fotók megtalálhatóak a Zentrum Facebook-oldalán (www.facebook.com/zentrumhu) a TrachtTag 2016 galériában illetve a TrachtTag esemény alatt.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo