Az Abgedreht! és a TrachtTag a középpontban

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár tizedik alkalommal hirdette meg az Abgedreht! Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet!

Idén budapesti, mezőberényi, veszprémi, mohácsi, bajai, pécsi, paksi, újhartyáni és pilisvörösvári fiatalok összesen 14 filmmel és két szpottal neveztek, melyeket április 22-én, az Abgedreht!-Mozinapon közösen néztünk meg a budapesti Művész Moziban. Összesen több mint 150 vendég érkezett erre a különleges eseményre!

IMG_1487

Ezzel a nappal kötötték össze a TrachTagot is. A Zentrum idén második alkalommal kérte a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy népviseleti ruhadarabot vagy kiegészítőt, és azt a hétköznapi ruhájukkal összekombinálva április 22-én egész nap vagy egy napszakban viseljék. Ez alkalomból számos kép érkezett be e-mailben és a TrachtTag Facebook-eseménynél is rengeteg fotót töltöttek fel. Az intézmény pedig egy albumot is létrehozott, ahol egy válogatás található valamennyi résztvevő képeiből.

Az Unser Bildschirm, a német nemzetiségi magazinműsor május 31-i adását teljes egészében az Abgedreht!-nek és a TrachtTag-nak szentelte:
Screen Shot 2016-06-24 at 14.00.03

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo