Együtt Brémába!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A gyerekek szeretik a meséket. Ha azonban nem csak hallgatják a történetet, hanem be is vonják őket a cselekménybe, az élmény még nagyobb számukra. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár a Zentrum-Programme im HdU rendezvénysorozat keretében 2016. június 4-én ismét egy vidám bábjátékra invitálta a kicsiket és a szüleiket.

IMGP6305

Mindenki ismeri a Grimm testvérek klasszikusát. A kakas, a macska, a kutya és a szamár maguk mögött hagyják régi életüket és Brémába akarnak menni, hogy ott híres udvari zenészek legyenek. Az útjuk során egy erdei házban éjszakáznak, ahol rablókkal találkoznak. Ezúttal a bátor állatoknak azonban nem egyedül kellett szembenézniük velük. A gyerekek hangos ugatással, nyávogással, kukorékolással és szamárbőgéssel siettek a segítségükre, így együtt ijesztették meg és kergették el a rablókat.

IMG_1651

A történetet Lotz Kata, a Magyarországi Német Színház színésznője mesélte el oly módon, hogy az nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is mulatságos volt. Díszletként pedig a „csodabőrönd” festett falapjai szolgáltak.

IMGP6326

A gyerekek élvezték a HdU-ban töltött délelőttöt. A rendezvény előtt és után az udvaron és a rendezvényteremben játszottak egymással, illetve megcsodálták a fotókiállítást és a kisteremben berendezett geresdlaki szobát is. A ház ismét gyerekzsivajtól volt hangos.

Grund Lajos


EMMI EMET logók

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo