Lezárult a Zentrum-Programme im HdU harmadik évada

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Kegyes volt az időjárás, hiszen a szinte egész napos viharos esőzések után a rendezvénykezdésre ismét kisütött a nap. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár munkatársai már nyárias hangulatban várhatták a vendégeket június 15-én.

IMG_1864

A Magyarországi Németek Háza (HdU) udvarát egy kellemes sörkertté alakították át, luftballonok díszítették a teraszt, ahol a zenekar foglalt helyet. Az FM Café, azaz Joe Fritz (klarinét), Marosi Zoltán (harmonika), Molnár Péter (nagybőgő) és Adamecz József (dob) két évvel ezelőtt egyszer már szórakoztatták a HdU közönségét. Ez alkalommal a legkedveltebb jazz klasszikusokat adták elő, műsorukat a publikum nagy tapssal díjazta. Az érdeklődők idén is szabadon válogathattak a könyves stand német nyelvű ingyenesen elvihető könyvei között.

IMGP6501

Ez immár a harmadik évad volt, aminek keretében a Zentrum a HdU-ban szeptember és június között rendezvényeket szervezett. Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója beszédében megköszönte kollégáinak a nagyszerű munkát és összegezte az elmúlt tíz hónap eseményeit. A 18 rendezvényen több mint 1000 vendég vett részt. Tehát a fővárosban és annak környékén továbbra is komoly az érdeklődés a magyarországi német témájú programok iránt, illetve a szervezők folyamatosan sok pozitív visszajelzést kaptak a lelkes közönségtől.

IMGP6665

A Magyarországi Németek Háza programjainak szervezésénél a Zentrum a kezdetek óta szem előtt tartja, hogy olyan értéket képviselő, tartalmas, különlegességeket bemutató rendezvények kerüljenek megrendezésre, amelyek minél több embert vonzanak a HdU-ba. Kifejezetten népszerű az Auf dem Teppich című sorozat, amikor meghívott vendégek beszélgetnek meghatározott témákról, vagy a Zu Gast im HdU, aminek keretében települések mutatkoznak be, és a kulturális műsor valamint a gasztronómiai bemutató mellett egy nemzetiségi szoba is berendezésre kerül a kisteremben, de például a gyerekprogramok is mindig telt házasak voltak.

IMGP6675

A nyári ünnepséggel egybekötötték a geresdlaki kiállítás zárónapját is. A gyönyörű fotókat, népviseleti babákat és hímzéseket sokan csodálták meg az időszaki kiállítás idején.

A nyári partin köszönetet mondtak a partnerintézményeknek- és -egyesületeknek, valamint a rendezvénysorozat fő támogatóinak – a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek, hogy hozzájárultak az igen változatos programokat kínáló rendezvényévad sikeréhez.

A Zentrum-Programme im HdU sorozat szeptemberben folytatódik, de az érdeklődők, ahogy azt már megszokhatták, nyáron is naprakész információkat olvashatnak a magyarországi németséget érintő témákról a Zentrum.hu oldalon és az intézmény Facebook-oldalán.


EMMI EMET logók

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo