Szívvel és kézzel – Kézműipar Mecseknádasdon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Lenau Ház és a Nemzetközi Kulturális Kapcsolatok Intézete (ifa) és a Pécsi Német Önkormányzat által támogatott projekt keretein belül fiatalok kaptak lehetőséget arra, hogy saját ötletekkel álljanak elő, és azokat aztán meg is valósítsák. Ezt Ruppert Blanka is kihasználta, akinek hobbija többek közt az éneklés és a fényképezés.

20160620_125255

Blanka Mecseknádasdon lakik, ahol azt az ihletet kapta, hogy a kézműipar témáját fényképeken örökítse meg. Interjút készített Weimert Mihály kádárral, Ruppert János esztergályossal és Arnold Ádám kőfaragóval, a munkafolyamatokról pedig fotósorozatot készített.

thumb_WP_20160610_049_1024

Közben azokkal a kérdésekkel foglalkozott, hogy mik a foglalkozások jellemzői, hogyan állítanak elő tárgyakat kézzel, és hogy milyen a jövőképe ezeknek a szakmáknak. Így körülbelül 35 képből állt össze a Szívvel és kézzel – Kézműipar Mecseknádasdon című kiállítás, ahol nemcsak az egyes kézműiparágakba nyerhetünk betekintést, hanem a munkafolyamatokat, a szerszámokat és a műhelyek világát is megismerhetjük.

thumb_WP_20160610_006_1024

A kiállításmegnyitóra sok vendég érkezett. A mecseknádasdi „Alte Kameraden” zenekar szórakoztatta a jelenlévőket. György Sandra, ifa-kultúrmenedzser és Arnold Krisztina, újságíró mondtak beszédet. A fiatal művész mecseknádasdi népviseletben érkezett, érzelmes köszönőbeszéde nagyon megérintette a közönséget, illetve két német dalt is előadott.

A kiállítás a Lenau Ház Fellbach termében egész nyáron át megtekinthető.

Emmert Bettina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo