Kerwastrudl Fesztivált tartottak Mözsön

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata idén második alkalommal rendezte meg nagy sikerrel Mözsön a Kerwastrudl Fesztivált. Az eseménynek a helyi Művelődési Ház adott otthont.

27676952390_b775b9796b_b

A szabadtéri színpadon színes műsor várta az érdeklődőket. A helyi óvodás és iskolás csoportok mellett bemutatkozott a Tolnai Német Nemzetiségi Baráti Kör énekkara és a Szászvári Német Nemzetiségi Kórus, a Paksi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület Tánccsoportja és a Mözsi Német Nemzetiségi Klub énekkara is. A színvonalas kulturális programot táncház és bál zárta.

Mozsi Nemet Nemzetisegi Klub enekkara

A fesztivál kiemelt vendégei voltak azok a „gyerekek” akik 70 évvel ezelőtt a lebombázott Budapestről kerültek Mözsre. A „gyerekek” azóta felnőttek, visszaköltöztek a felépült Budapestre, de még mindig jó szívvel gondolnak a kis falura, ahol a nehéz időkben szeretettel fogadták őket. Most közülük hárman újra visszatértek a számukra oly kedves településre, hogy ismét találkozhassanak a rég nem látott „pajtásokkal” és újra érezhessék a finom mözsi Kerwastrudl ízét.

Kiemelt_vendegeink_Budapestrol

A sütemények kóstolására a fesztivál egész ideje alatt lehetőség volt. Helyi szervezetek mutatták be sokféle kelt kalácsukat. Az érdeklődők a hagyományos diós, mákos kalácsokon kívül kóstolhattak még továbbá sajtos és medvehagymás kelt kifliket is. A Mözsi Német Nemzetiségi Klub, a Tolnai Német Nemzetiségi Klub a Wosinsky Mór Általános Iskola, a Zöldkert Óvoda, valamint a tolnai Karitász csoport is sok szeretettel kínálta finomságaikat a közönségnek.

Koleszár Krisztina

Fotók: Domokos Gábor

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo