Kisbusszal szállítják az ételt már Palotabozsokon is

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A baranyai magyarországi német község BMI-kisbuszt vehetett át

Az ebédszállítás mellett szociális és közösségi célokat is fog szolgálni Palotabozsok Német Nemzetiségi Önkormányzata által nemrég átvett új Ford kisbusz. A baranyai község 2015 elején nyújtotta be a pályázatát a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül az Essen auf Rädern (Étel kerekeken) elnevezésű, a Német Szövetségi Belügyminisztérium (BMI) által támogatott nagyvonalú projekt keretében egy gépjárműre, melyet végül meg is kapott.

13731951_1756171827976596_1649256377265845589_o

A helyi kultúrcsoportok közreműködésével megtartott ünnepségen Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke adta át Ritzl Józsefnének, a helyi német önkormányzat vezetőjének a kisbusz kulcsait.  A rendezvényen jelen volt többek között dr. Gutai Hajnalka, az MNOÖ hivatalvezetője, Schmidt Zoltán, az MNOÖ pécsi regionális irodájának vezetője, Ritzl Róbert, Palotabozsok polgármestere, valamint helyi önkormányzati képviselők.

A kisbusz legfontosabb funkciója az óvodások, a rászorulók és a hadirokkantak számára történő ebédszállítás lesz, mivel a faluban nincs arra lehetőség, hogy főzzenek számukra – hangzott el a rendezvényen. Az új járművel lehetőség nyílik zarándoklatok szervezésére, a nyugdíjasok különböző programokra és a betegek orvosi vizsgálatokra történő szállítására, valamint arra is, hogy az óvodásokat és az iskolásokat különféle rendezvényekre vigyék el. A kisbuszt ezen kívül a település kultúrcsoportjai is használhatják, a gépjárműben ugyanis az utasokon kívül a hangszerek és a népviseletek is egyaránt kényelmesen elférnek.

Magyarra fordította: Grund Lajos

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo