Néptáncoktatói képzés tanároknak – Felhívás

Forrás: Methodikzentrum
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A német néptáncoktatói képzés T04-es 30 órás modulját szeptember végén indítják az általános iskola alsó és felső osztályaiban tanító pedagógusok, óvónők, drámapedagógusok és tánccsoportvezetők részére.

image

A Methodikzentrum táncpedagógus képzésén a hallgatók elsajátíthatnak a német nemzetiségi oktatási programban levő általános iskola 5-6. osztálya számára fontos, magyarországi német és német táncokat, népdalokat, énekeket, különböző játékokat.

A cél, hogy a végzett hallgató az iskolai nevelésben, a közoktatásban, a művészeti, valamint az iskolán kívüli oktatásban képes legyen a képzés során elsajátított elméleti, gyakorlati, módszertani ismeretek átadására; a korosztálynak megfelelő képességek, jártasságok és készségek kialakítására. Ismerje a német nemzetiségi, valamint a német nyelvterületek hagyomány, népi játék, néptánc tanításának módszertani specifikumait; a tartalmi szabályozás dokumentumait.

logo1

A NAT kiemelten kezeli, mint műveltségi részterületet a tánc- és drámapedagógiát. Ezek kiindulópontját a hagyományőrzés jelenti, ami a verbális és nonverbális kifejezőképesség fejlesztésén, az improvizációs technikák elsajátításán át juttatja el a tanulókat a mindennapi élet jelenségeinek megismeréséig. A német néptáncoktatói képzés ennek megvalósításához kíván segítséget nyújtani, azaz, hogy a hallgatók magukévá tehessék ennek a viszonylag kevésbé ismert, de a tanításban igen jól felhasználható módszernek az alapjait.

A német néptáncoktatói képzés által a hallgatók nemcsak színesíteni képesek oktatási munkájukat, hanem új lehetőségek birtokába jutnak, mind a szakképzés területén, mind a tanulókkal való foglalkozásban, személyiségük megismerésében és alakításában. Emellett tudásukat a különböző iskolai rendezvények, illetve színjátszó körök, iskolai színpadok vezetése során is sokszorosan kamatoztatni tudják.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 20.

A képzés díja: 55.000 FT

A képzés idõpontja:
2016.  09.  24. (szombat) 8.30-16.00 / 8 óra
2016. 10. 08. (szombat) 8.30-16.00 / 8 óra
2016. 10. 15. (szombat ) 8.30-16.00 / 8 óra
2016. 10. 22. (szombat) 8.30-14.00 / 6 óra

A képzés helye: Budakeszi 2092, Knáb J. u. 60. (Széchenyi István Általános Iskola)

További információk a kurzusról >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo