Régi-új épületben a császártöltési óvodások

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Egy háromnapos rendezvénysorozat keretében 2016. augusztus 13-án ünnepélyesen átadták a Császártöltési Német Nemzetiségi Óvoda régi-új épületét. Az intézmény 5 év után kerülhetett vissza gyönyörűen felújított helyére, ehhez a 30 millió forint támogatást Magyarország Kormánya adta.

aug-101

A császártöltési emberek összefogása nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Nagyon sokan segítettek abban, hogy a gyerekek óvodai életüket ilyen szép körülmények között élhetik. Az ünnepélyes átadás az óvodások műsorával kezdődött. A gyerekeket Bujdosóné Csontos Erika és Winter Józsefné óvónők készítették fel. Őket követte a Császártöltési Tánccsoport, a kiskőrösi Szivárvány Néptáncegyüttes műsora, majd Takácsné Stalter Judit polgármester asszony, illetve Bányai Gábor képviselő úr köszöntője. Végezetül Nagyidai Zsolt plébános szentelte fel az épületet, majd átvágták a nemzeti színű szalagot.

aug-214

A jelenlévő gyerekek, szülők és vendégek nagy érdeklődéssel tekintették meg az épületet, amely kívülről új színt kapott, tornyában pedig a Herner Melinda óvónő által kerámiából készített királylány és királyfi várja a látogatókat. A folyosók különleges dekorációt kaptak. Ezeket 60 kép díszíti, melyek az óvoda 60 évébe engednek betekintést. A képek a „Falatkák” Óvodai Alapítvány anyagi támogatásával készültek el. A gyerekek szeptember elsejétől vehették birtokba az óvoda helységeit és udvarát.

Schuszter Istvánné

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo