Sváb zenétől volt hangos Villány

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Szeptember második hétvégéje a német nemzetiség jegyében telt el Dél-Baranyában. A Pécsi Német Nap mellett a villányi Sváb Zenei Hétvége hozta össze a magyarországi német kultúra iránt érdeklődőket. A kétnapos mulatság idén második alkalommal került megrendezésre  a villányi rendezvénytéren. Pénteken tánc- és kultúrműsor szórakoztatta a vendégeket, utána az UnterRock Zenekar és a Schütz Zenekar játszotta felváltva és együtt is a bált. A remek hangulatról szombaton is színvonalas fellépők gondoskodtak, akik nemcsak a környékről, hanem az ország távolabbi pontjairól, valamint külföldről látogattak el a baranyai városkába.

A Mároki Német Nemzetiségi Tánccsoport nyitotta meg a rendezvény második napját, a táncokban a fiatalabb és idősebb generációk képviselői együtt léptek a színpadra. Őket a „Die Bayerkrainers” követte, a zenekar három tagja harmonikán, klarinéton, szaxofonon és trombitán játszott. Mindössze fél éves fennállásuk ellenére a baranyai zenészekből összeállt formáció összeszokott együttesként adta elő az ismerős magyarországi német dallamokat. A „Banat-JA” csoport fiataljai Arad városából utaztak Villányba, hogy táncaikat több részletben adják elő a magyar közönségnek. Utánuk a Kecskédi Néptánc Csoport diák- és ifjúsági csoportja következtek, akik fiatalos, lelkes és lendületes műsorukkal járultak hozzá a rendezvény hangulatához. Őket követte a pilisvörösvári „Die Ziribarer”. A zenekar idén nyáron alakult és repertoárjában német és magyarországi német dalok szerepelnek. Utolsó fellépőként a Branauer Stimmungsparade Egyesület három tagja már az esti bálra hangolta a közönséget.

vil1

A rendezvény második napja családias hangulatban kezdődött, majd lassan megtelt a nézőtér. A dirndlit és bőrnadrágot viselő vendégek szavazatokat gyűjthettek az este alatt ruháikra, a „versenyzők” gyerek és felnőtt kategóriában indulhattak a megmérettetésen. A fiatalok bátrabban járták a rendezvényteret szavazatokért, hogy elnyerjék az első három helyért járó díjakat. A dirndlik és a bőrnadrágok látványa is fokozta az este hangulatát, ami a fénypontját a Freddy Pfister Band színpadra lépésével érte el. A zenekar a tiroli Zillertalból érkezett Villányba, hogy egész este saját dalaikkal, német slágerekkel és az Oktoberfestről ismert dallamokkal csalogassa a táncolni vágyókat a parkettre.

A rendezvény alatt a vendégek a helyi borok mellett természetesen sört, perecet és bajor virslit is fogyaszthattak, hogy újult erővel rophassák a táncot. Mire vasárnap hajnalban a város nyugovóra tért minden résztvevő elégedetten, remek hangulatban térhetett haza.

Horváth Aliz

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo